Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester a csantavéri Komval társadalmi vállalatba látogatott

2021.05.10.

„A csantavéri Komval társadalmi közművállalat több mint másfél évtized után komoly és rátermett igazgatószerveket kapott. Szerbia kormánya záróhatározattal nevezte ki az állami tőke képviselőjét, vagyis a társaság közgyűlését, a közgyűlés pedig 2021. március 17-én Vituska Ildikót nevezte ki igazgatónak. A Komval különleges és egyedi vállalat, az általa ellátott számos kommunális tevékenység tekintetében, de jogi státusa tekintetében is, hiszen egyike azon társaságoknak Szerbiában, amelyek társadalmi vállalatként működnek“ – jelentette ki ma Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, miután Milimir Vujadinović köztársasági parlamenti képviselővel és Saša Gravoraccal, a Komval TV közgyűlésének tagjával a Szabadkához közeli csantavéri Komval társadalmi közművállalatba látogatott.

 14274_1.jpg

Stevan Bakić polgármester kiemelte, hogy a Komval vállalt nagyon jelentős Csantavér és a környező falvak lakossága számára, mindenekelőtt a temetők karbantartása és a temetési szolgáltatások miatt, a piacok, a szemétszállítás, a játszóterek karbantartása és a gyermekek számára szolgáló eszközök készítése miatt, amelyekhez külön tanúsítványokkal is rendelkezik, és minden más olyan kommunális tevékenység miatt, amelyek létfontosságúak az ott élők számára.

14274_2.jpg

„Szabadka város, a törvényes lehetőségek keretében, minden tőle telhetőt megtesz a Komval TV működésének előmozdítása érdekében. Nagy hálával tartozunk a Szerb Köztársaság Kormányának és a köztársasági szerveknek, akik felismerték ennek a vállalatnak a jelentőségét és megtették az első lépéseket a Komval korszerűsítése érdekében. Folyamatban van a vállalat jogi rendezése, az alapszabály, a működési szabályzat és a munkahelyek besorolási szabályzatának meghozatala, az új munkavállalási szerződések megkötése, a közbeszerzési dokumentumok és más belső dokumentumok szabályozása. Kívánom az új vezetőségnek, hogy legyen felelősségteljes és lelkiismeretes, az önkormányzat pedig jó partnere lesz mindenben, amiben csak lehet.“- hangsúlyozta Stevan Bakić.

14274_5.jpg

Milimir Vujadinović elmondta, hogy a polgármester látogatása a Komval vállalatba elsősorban a város vezetőségének a csantavéri közösség iránti felelősségteljes hozzáállásáról szól, valamint arról a viszonyulásról, amit a szabadkai helyi önkormányzat tanúsít a területén élő lakosság iránt, tekintet nélkül arra, hogy a központi, a városi vagy a külvárosi helyi közösségekben élőkről van szó.

„Szabadka önkormányzata ma azt az üzenetet továbbította, hogy igyekszik a Csantavér és a környező települések valamennyi lakóját érintő kommunális szolgáltatások minőségén javítani, melyeket 12.000 - 14.000 polgár vesz igénybe“ - mondta Vujadinović.

14274_3.jpg

Hozzátette: nagyon fontos, hogy a Komval vállalat egy tucatnyi dolgozó családjának biztosít megélhetést.

„Tény, hogy Csantavér és a környező falvak lakossága túlnyomórészt magyar nemzetiségű. Ez természetesen azt igazolja, hogy ez az önkormányzat gondoskodik a nemzeti közösségekről és életminőségük javításáról. Ez, amit ma a szabadkai önkormányzat és Bakić polgármester, illetve ez a hatalom megtesznek, mindenképpen példaként kell, hogy szolgáljon a régió országainak egyes önkormányzatai előtt, ahol a szerbek kisebbségben élnek“ - hangsúlyozta Milimir Vujadinović.

Vituska Ildikó, a Komval vállalat igazgatója elmondta, hogy a Komval 1958. óta létezik, hogy ez alatt az idő alatt hatalmas nehézségekkel küzdött meg és számos változáson ment keresztül, hogy a vállalat orvosolta a 2019. évben keletkezett 2,5 millió dináros veszteségét, és így az előző üzleti évet pozitív eredménnyel zárta.

 14274_4.jpg

„A vállalatnak 24 dolgozója van, az év végéig pedig várhatóan további nyolc munkást fogunk majd alkalmazni. Végezetül élnék az alkalommal, hogy köszönetet mondjak a Szerb Kormánynak, Ana Brnabić miniszterelnök asszonynak, Stevan Bakić polgármesternek és Milimir Vujadinović parlamenti képviselőnek, önzetlen segítségükért és támogatásukért” – mondta Vituska Ildikó.

14274_6.jpg