Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megkezdődött a Projekt-hét az Ivan Sarić Műszaki Iskolában

2021.05.11.

Az Ivan Sarić Műszaki Iskolában ma megkezdődött az ún. Projekt-hét, a rendezvény, melynek során a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy munkáikat bemutassák a potenciális munkáltatóknak. A Projekt-hét keretében, melyet a Szabadkai Üzleti Inkubátor szervezett az Ivan Sarić Műszaki Iskolával közösen, több mint 120 diák 59 projektet mutatott be. Ennek a hagyományos rendezvénynek a megnyitóján, amelynek célja a szabadkai általános és középiskolás diákok kreativitásának és újító szellemének erősítése, részt vett dr Gabrijela Grujić, az oktatási miniszter duális és vállalkozói oktatásért felelős tanácsosa, Bojan Šoralov,  az Észak-bácskai Körzet vezetője, Milanka Kostić, a Szabadkai Városi Tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja és Jasmina Stevanović, Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára.

 14275_1.jpg

A Projekt-hét rendezvényt megnyitva Gabrijela Grujić kiemelte, hogy a tény, hogy egy ilyen tömeges rendezvényt a jelenlegi nehéz helyzetben is megszerveznek, mutatja, merre tart a szerbiai oktatás.

„Az oktatás hazánkban pontosan oda tart, ahová tartania kell, ahogy azt megérdemeljük, ez pedig az, hogy az ilyen típusú projekt-oktatás révén olyan ismereteket szerezzetek, amelyek kifejlesztik úgy az elméleti tudást, mint a gyakorlati készségeket, amely biztonságosan vezet majd benneteket egy biztos karrier kiépítésének útján, itt, a saját hazátokban. Hogy építsétek a cégek jövőjét, hogy ott építsétek saját karriereteket, ahol szeretnétek, és pedig – biztos vagyok benne, hogy – itt van“ - mondta Gabrijela Grujić.

Hozzátette, hogy „ez, amit ma bemutatunk diákjainknak tulajdonképpen az, ami mellett elköteleztük magunk, ez pedig, hogy a lehető legtöbbet nyújtjuk“.

 14275_2.jpg

„A projekt alapú oktatás bizonyosan visszahozza azt, ami már hosszú ideje hiányzik az oktatási rendszerünkből, ez pedig az oktatás öröme. Ezen a tudatos úton az fog majd vezérelni bennünket, hogy a középiskolákban és az egyetemeken is még szorosabb kapcsolatot építsünk ki és még szorosabb és jobb hálózatot építsünk ki a gazdasági szektorral, hogy kapcsolatot teremtsünk olyan stimulatív közegekkel, ahol a fiatalok szabadon fejleszthetik azt, ami a kreativitás mellett nagyon fontos, ez pedig az újító szellem. Hiszem, hogy a biztos életút, a biztos karrier, de a cégek és a gazdaság fenntarthatósága is jelentős szintre emelkedik majd a régióban , és a fenntartható fejlődés mellett ezek a fiatalok eredményeikkel ezeken a műhelyfoglalkozásokon megmutatják, hogy jó csapat vagyunk, és hogy mindezt közösen, a jövőnk érdekében el is tudjuk érni“ – hangsúlyozta Gabrijela Grujić.

A Projekt-hét megnyitójának résztvevőit üdvözölte az Ivan Sarić Műszaki Iskola igazgatója, Željko Rajčić is.

A kétnapos rendezvény, amely szerdán, május 12-én 12:00 órakor zárul, minden tekintetben a járványügyi előírásoknak megfelelően lesz megtartva.

14275_3.jpg

Az első Projekt-hét 2008. májusában lett megrendezve, és három napig tartott. A diákok, a tanárok és a külső munkatársak összesen 12 projektet valósítottak meg, a műszaki tudományok különböző területeiről.