Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester: A jövőben is támogatjuk a Vöröskereszt munkáját

2021.05.13.

A Vöröskereszt Szabadkai Szervezete ma a Városháza dísztermében megtartotta hatodik közgyűlését. Miután a tagság megvitatta és elfogadta a 2020. évi beszámolót és a 2021. évi munkatervet, az ülés ünnepi részén átadták a Szerb Vöröskereszt és szabadkai szervezetének rangos elismeréseit azoknak az egyéneknek és intézményeknek, melyek jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a Vöröskereszt sikeresen teljesíthesse küldetését. Az ülésen jelen voltak Stevan Bakić polgármester, Zagorka Panić és Vesna Bosančić polgármesteri tanácsosok, Ilija Đukanović városi tanácstag, Simka Somer, a Szerb Vöröskereszt alelnöke és Boško Mitrašinović, a Vajdasági Vöröskereszt titkára.

14279_1.jpg

A Vöröskereszt Szabadkai Szervezete közgyűlésének hatodik ülését a közgyűlés elnöke, dr. Livija Despenić nyitotta meg, és miután üdvözölte a tagságot és a vendégeket, Stevan Bakić polgármester is szólt néhány szót az egybegyűltekhez.

A polgármester megköszönte a meghívást és a megtiszteltetést, hogy üdvözölheti a Vöröskereszt Szabadkai Szervezetének közgyűlését, és elmondta, nagy örömmel töltötte el, hogy március végén, amikor a szabadkai szervezet fennállásának és működésének 135. évfordulóját ünnepelte, személyesen gratulálhatott e nemes intézmény tagjainak e jelentős jubileum alkalmából, melynek jegyében zajlik ez a mai közgyűlés, és ez az egész év is.

„Örömömre szolgál, hogy ma velünk vannak a Vöröskereszt köztársasági és tartományi szervezetének vezetői, akik átadják majd ezeket a jelentős elismeréseket azoknak a humánus szabadkaiaknak, akik önkéntes munkájukkal kiemelkedően hozzájárultak  városi szervezetünk sikeres működéséhez, akár a járványhelyzet alatt, akár egész eddigi szakmai és magánéletükben“ - mondta Bakić polgármester.

14279_2.jpg

Miután megjegyezte, hogy a szabadkai önkormányzat is hozzájárulását adja, és ma talán nagyobb mértékben, mint e 135 év alatt bármikor, Stevan Bakić megjegyezte, hogy ez a járvány a számos rossz dolog mellett valami jót is hozott: ugyanis szorosabbra fűzte az együttműködést az önkormányzat és a Vöröskereszt között.

„A 2021. évi megszorító költségvetésében a Népkonyha és a hajléktalan szálló rendszeres támogatása mellett Szabadka városnak sikerült forrásokat biztosítania a Vöröskereszt közmegbízatásaira is. Ezt továbbra is folytatni szeretnénk, és reméljük, hogy a jövő évi költségvetésben akár több pénzt is tudunk majd fordítani mindarra, amit városunkért és ezért az országért tesznek. Gratulálok mindazoknak, akik ma itt elismerésben részesülnek, és szeretném az önkormányzat és saját nevemben is kifejezni tiszteletünket és hálánkat a Vöröskereszt Szabadkai Szervezetének munkájához való hozzájárulásukért“ – hangsúlyozta Bakić polgármester.

Simka Somer az egybegyűltekhez szólva elmondta: tény, hogy egyike vagyunk a legidősebb nemzeti szervezeteknek a Vöröskereszt és a Vörös félhold nemzetközi szövetségében, és ezt a tényt igazoljuk ma itt Szabadkán is.

14279_3.jpg

„Gratulálok mindannyiuknak a világ legnagyobb mozgalmának elveit követő emberbaráti tevékenység 135. évfordulójára, és gratulálok mindazoknak, akik ma itt elismerésben részesülnek, őszinte köszönettel az eddigi önzetlen munkájukért és hozzájárulásukért“ – mondta többek között Simka Somer.

A Vöröskereszt Szabadkai Szervezete közgyűlésének ünnepi ülésén a Szerb Vöröskereszt arany díszérmét vehette át dr. Nada Kosić Bibić, dr. Marija Stević Major, Ivan Ivandekić és a szabadkai Ivašped Kft., míg ezüst díszérmével tüntették ki Peđa Ivovićot, Aleksa Petrićet, a szabadkai SMB betonjerka Kft-t és az Office Shoes Kft-t.

14279_6.jpg

A Vöröskereszt Szabadkai Szervezete arany plakettjében részesültek Aleksandar Petrić, Kispál Böcsike, Kocsis János, valamint a szabadkai Ametek Kft., a Support Kft. és a Szabadkai Közkórház transzfúziós szolgálata.

14279_5.jpg