Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka város támogatja az önkéntes véradási akciókat

2021.05.26.

A Szabadkai Közkórház Transzfúziós Szolgálata és a Vöröskereszt Szabadkai Szervezete ma önkéntes véradási akciót szervezett a Vasutas-település helyi közösségben. Az akción részt vett Ilija Đukanović, a városi tanács szociális védelemmel és egészségüggyel megbízott tagja is, aki ez alkalommal kijelentette, hogy Szabadka város minden önkéntes véradási akciót támogat.

14301_1.jpg

Kiemelte, hogy az idei városi költségvetésben eszközöket rendeltek a Vöröskereszt Városi Szervezete által bonyolított önkéntes véradási akciók közfeladat ellátására is, és kihangsúlyozta, hogy az önkéntes véradási akciók nem a lakosság gyülekezésének minősülnek, tehát ezeket az akciókat nem kell elhalasztani.

„A Vöröskereszt ezeket az akciókat a járványügyi szabályoknak megfelelően szervezi meg. Élek az alkalommal, hogy arra kérjem a lakosokat, vegyenek részt az önkéntes véradási akciókban. Kérem továbbá a munkáltatókat is, hogy tegyék lehetővé alkalmazottaiknak, hogy részt vegyenek ezekben az akciókban. Mai véradásommal ezeket az akciókat támogatom” – emelte ki Ilija Đukanović és hozzátette, hogy Szabadka város 2021. költségvetése 1,7 millió dinárt irányoz elő az önkéntes véradási akciókra.

Dr. Siniša Trajković, a Szabadkai Vöröskereszt Városi Szervezetének titkára elmondta, hogy a Vöröskereszt idén több mint 40 önkéntes véradási akciót szervez.

„Az idei évtől az önkéntes véradási akciók egyszerűbbek lettek a szabadkai önkormányzatnak és Stevan Bakić polgármesternek köszönhetően, mert a városi költségvetés eszközöket irányzott elő a Vöröskereszt Városi Szervezete által bonyolított önkéntes véradási akció közfeladat ellátására. Ezúton jelentem be azt a nagyszabású önkéntes véradási akciót, amit június 12-én szervezünk Palicson, a Nagyteraszon” – mondta Trajković.

14301_2.jpg