Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Branko Ćurčić tartományi kormányalelnök ma Szabadkára látogatott

2021.05.27.

A városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, Srđan Samardžić, ma a Városházán Branko Ćurčić tartományi kormányalelnökkel és a Vajdaság AT Gazdasági Fejlődésének Koordinálásával és Figyelemmel Kísérésével Foglalkozó Tanács elnökével találkozott. A találkozó alatt a Vajdaság Autonóm Tartomány beruházási szintjének fenntartását szolgáló tevékenységekről és az új munkahelyek létrehozásához szükséges légkör megteremtéséről beszélgettek.

14305_1.jpg

„A témák, amelyekről a mai napon szó volt, az ipari övezettel, az üzleti inkubátorokkal, a szociális és a női vállalkozásokkal voltak kapcsolatosak. Olyan részletes információkat kaptunk, amelyek részét képezik a Vajdaság AT egész területére vonatkozó mestertervnek“ – nyilatkozta az értekezletet követően Branko Ćurčić.

Srđan Samardžić elmondta, hogy e munkaértekezlet során a város és a térség aktuális gazdasági helyzetéről és irányairól tárgyaltak, de nem kerülhették el a világjárvány okozta következmények megemlítését sem, melyekkel az utóbbi 16 hónapban szembesülünk.

„A szabadkai helyi önkormányzat célja, hogy megtartsuk a lakosság egészségvédelmének szintjét, ugyanakkor ezt a beruházási légkört és az új munkahelyek megnyitásához szükséges gazdasági légkört is” – hangsúlyozta Srđan Samardžić.

14305_2.jpg

A Városházán tartott találkozó után Srđan Samardžić és Branko Ćurčić a Szabadkai Üzleti Inkubátorba látogattak, melynek keretében kilenc vállalat működik 50 foglalkoztatottal. Ezek a vállalatok bútorkészítéssel, informatikai képzéssel és turizmussal foglalkoznak.

Branko Ćurčić tartományi kormányalelnök ma Zentára is ellátogatott, ahol Ceglédi Rudolffal, Zenta község polgármesterével találkozott.