Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere megnyitotta a Szabadkai Közgazdasági Kar által szervezett sportnapokat

2021.05.28.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a palicsi Janko Pejanović Sport és Szabadidő Központ sportpályáin megnyitotta a Szabadkai Közgazdasági Kar által hagyományosan megrendezett sportnapokat, melynek keretében a kar mintegy 250 egykori és jelenlegi diákja méri össze erejét röplabdában, kosárlabdában, kézilabdában és labdarúgásban. A háromnapos rendezvény megnyitóján megjelenteket Dane Basta tartományi sport és ifjúsági titkár és dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár is üdvözölték.

14307_1.jpg

Stevan Bakić polgármester elmondta, hogy a Közgazdasági kar az elmúlt 60 évben a város egyik szimbólumává vált, hogy minden szabadkai büszke e felsőfokú oktatási intézmény tekintélyre és hagyományaira, melynek részét képezi ez a sportesemény is, amely a legjobb módon teremt kapcsolatot a hallgatók között, erősíti a csapatszellemet és a versengést, és egészséges életmódra ösztönöz.

„Az egyetemista életet a könyvtárak, olvasótermek és amfiteátrumok határozzák meg, de olyan kulturális, sport- és szórakoztató tartalmak is, amelyekből Szabadka a legmagasabb színvonalat nyújtja. Ma a sport gyűjtött össze bennünket, olyan pályákon, amelyek még három évvel ezelőtt teljesen elhanyagoltak és használhatatlanok voltak, ma pedig már valamennyi standardnak eleget tesznek“ – mondta Bakić.

Ezek annak a politikának az eredményei, melyet Szabadka város 2016. óta vezet – hangsúlyozta Bakić polgármester és hozzátette, hogy a köztársasági, tartományi és önkormányzati hatalom közötti kiváló együttműködésnek köszönve fejlődik mindaz, ami minőségi életet biztosít a hallgatóknak.

14307_6.jpg

„ily módon olyan nagyméretű projektek valósulnak meg, mint például a legmodernebb diáküdülő, melynek befejezése jövőre várható, de amely már most is fogadja a Szabadkai Közgazdasági Kar újvidéki és bujanovaci tanszékének hallgatóit. A szabadkai önkormányzat mindig teljes mértékben támogatni fogja a hallgatók életszínvonalának fejlesztését és a diáksportot. Kívánok mindnyájuknak sikeres sportnapot, a csapatoknak jó sportszerencsét, és mindenekelőtt egy szép és felejthetetlen összejövetelt a mi gyönyörű Palicsunkon” – mondta Stevan Bakić polgármester.

Dane Basta kiemelte, hogy a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárág egyik prioritása az ifjúságpolitika támogatása, azoknak a fiatal, tehetséges embereknek a felkarolása, akikben nagy potenciál rejlik, hogy még ambiciózusabbak legyenek, és hogy energiáikkal és új ötleteikkel segítsék társadalmik fejlődését, nap mint nap.

14307_3.jpg

„A tanulás mellett minden fiatalnak szüksége van a sportolásra is. A sport, mint életünk összetevője segít abban, hogy jobban érezzük magunkat, hogy elégedettebbek legyünk. A sport növeli önbizalmunkat, önfegyelmünket, felelősségtudatunkat és toleranciánkat. Az ilyen események,  mint a sportnapok az egyetemista sportélet fénypontjai kell legyenek, de egyben lehetőség is a barátkozásra, a tapasztalatcserére, az élvezetre és a sportszerű versengésre” – fejtette ki Dane Basta tartományi titkár.

Nenad Ivanišević elmondta: azt szeretné, ha a hallgatók a Közgazdasági Kar elvégzése után Szabadkán maradnának , mert – szavaival élve – ez a gazdaság és a turizmus jövője.

14307_4.jpg

„Élvezzétek Szabadkát, járjátok be az egész várost, ne csak Palicsot! Szabadka egy turisztikai gyöngyszem, ahol olyan dolgok vannak, mint sehol máshol Szerbiában, ezek pedig a szabadkai zsinagóga, a Városháza, és végül emlékeztetnék rá, hogy a Közgazdasági Karnak is Szabadkán van a székhelye, nem Újvidéken. Szabadka egy fontos központ.” – hangsúlyozta Nenad Ivanišević tartományi titkár, sok szerencsét, kevés sérülést és sok szeretetet kívánva a hallgatóknak.

A rendezvény szervezői a Szabadkai Közgazdasági Kar Hallgatói Önkormányzata és a Közgazdasági Kar Egyetemista Szervezete voltak.

14307_7.jpg