Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Májusi díj a Szabadkai Sportszövetségnek is

2021.05.28.

A Szerb Köztársaság Parlamentjében ma ünnepélyes keretek között adták át a Szerb Sportszövetség 2020. és 2021. évi Májusi díjait. A tavalyi rendezvény a koronavírus miatt elmaradt, de idén adottak voltak a feltételek ahhoz, hogy egy helyen lehessenek mindkét év kitüntetettjei. Díjat kapott a Szabadkai Sportszövetség is – területi sportszövetségként – a díjat pedig a szövetség nevében Dejan Vuković főtitkár vette át.

14308_1.jpg

A rendezvényen jelen volt Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter a munkatársaival és Božidar Maljković a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke. Szabadka város és a Sportszövetség képviseletében a Májusi díj átadásán Nataša Aleksić, a városi tanács sport- és ifjúságügyi tagja, valamint Sreten Damnjanović, a Szabadkai Sportszövetség elnöke voltak jelen.

Davor Štefanek, a Szerb Sportszövetség elnöke, ünnepelt birkózó, a megjelenteket üdvözölve elmondta, hogy sajnálja, hogy az elmúlt évben nem volt lehetőség a Májusi díj átadására, és ez a mai ünnepség azt is jelenti, hogy legyőztük a koronavírust és visszatérünk a normális élethez.

Az elismerésben részesülőknek gratulálva Vanja Udovičić elmondta, hogy tiszteljük a múltbeli eredményeket, voltak rekord-eredményes évek és most előre szeretnénk haladni, megküzdeni saját magunkkal, és ekként kivívni a tiszteletet a világban.

14308_2.jpg

„Vučić elnök szereti a sportot, segíti, soha nem volt ennyi pénzünk, a klubok erősödnek, az infrastruktúra egyre jobb. A mögöttünk álló év nehézségeit az egész világ megérezte. Mi, a mi sportrendszerünkkel sikeresen megvédtük magunkat. Felvettük a védőoltást és kérek mindenkit, oltassa be magát. Csak így mehetünk előre“, üzente Udovičić.

A Szabadkai Sportszövetség mellett, az elismeréseket (2020. – 2021.) Uroš Kovačević (röplabda) és Bobana Veličković (céllövészet, posztumusz) olimpiai sportolók, nem olimpiai sportolóként Milovan Vesnić (autósport), Teodora Manić (kick-box), Dejan Jokić (céllövészet) parasportoló, Danijela Jovanović (takkwondo), a Pancsovai Sportszövetség területi szervezet, a Crvena Zvezda LK és a Vajdasági Karate Szövetség sportszervezetek, Marina Maljković (kosárlabda) és Svetislav Pešić (kosárlabda) sportszakemberek, Nenad Lalović sport tisztségviselő (birkózás), Simo Salapura (karate), életműdíj: Vladimir Cvetković, Ivanka Gajić (posztumusz), média: Predrag Milinković (RTS), Rada Nikolić (sokéves munkatapasztalattal rendelkező újságíró).

A Szerb Sportszövetség e hagyományos legmagasabb rangú társadalmi sportelismerését 1961-ben alapították és egy személynek csak egyszer ítélhető oda. Rövid szünet után, 2007. óta visszanyerte fényét, de a legtömegesebb balkáni sportszövetségét is. 

 14308_3.jpg