Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke üdvözölte a Folk Music Festen egybegyűlteket

2021.05.29.

„Nagyon örülök, hogy végre lehet rendezvényeket szervezni, hogy össze tudunk gyűlni, és láthatjuk egymás arcát, és nem csak a szemeket, mint az elmúlt több mint egy évben. Szabadka Város Önkormányzata azért támogatja a Folk Music Fest népzenei fesztivált, mert úgy gondoljuk, hogy ez a rendezvény tükrözi a legjobban sokszínűségünket, kulturális gazdagságunkat és többnyelvűségünket“ – mondta Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Folk Music Fest népzenei fesztivál résztvevőit és közönségét üdvözölve. A rendezvény május 28-án és 29-én kerül megrendezésre Palicson, a Vigadó teraszán.

 14311_1.jpg

A képviselő-testület elnöke elmondta, hogy e kétnapos rendezvény keretében tegnap a horvát és bunyevác együttesek léptek fel, a ma bemutatkozó művészek pedig magyar nyelven adják elő műsorukat. Kiemelte, hogy éppen ezek a tartalmak éltetik és fejezik ki leginkább Szabadka szellemiségét.

„Köszönetet szeretnék mondani a Palics-Ludas Közvállalat és a Palicsi Park Kft. dolgozóinak, mert az ő érdemük, hogy egy ilyen környezettel büszkélkedhetünk, ami egyben előfeltétele is annak, hogy elérjük célunkat. Mert nem titkolt célunk, hogy Palics legyen egyike a leglátogatottabb turista célpontoknak Szerbia területén“ – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

14311_6.jpg

Hozzátette, hogy a régi hagyományok újjáélesztése is nagyon fontos.

„Ezért rendkívül örülök, hogy a Palicsi Park Kft. néhány héttel ezelőtt felhívást tett közzé, amelyben felszólította az együtteseket és előadókat, hogy vegyenek részt a pályázaton, és koncertezzenek a Zenepavilonban, a palicsi Vigadó terasza mellett. Fontos, hogy lehetőséget kapjanak a közönség előtti bemutatkozásra, és hogy a turisták láthassák: milyen művészeink vannak nekünk itt Szabadkán és Palicson. Kívánom mindannyiuknak, hogy töltsék kellemesen ezt a napot, és élvezzék a zenét“ – mondta dr. Pásztor Bálint.

14311_4.jpg

A Vigadó teraszán összegyűlt közönséget Juhász Gábor, a Folk Music Fest népzenei fesztivált immáron hetedszer megszervező Juhászok Egyesület elnöke is köszöntötte, jó szórakozást kívánva mindenkinek.

A fesztivál két napja a tamburazene jegyében telt. Színpadra léptek szabadkai, csantavéri, de szegedi, bajai és budapesti együttesek is. A kísérőprogramok keretében a látogatók népművészeti kirakodóvásáron, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, de ízelítőt kaptak a népi gyerekjátékokból is, és megtekinthették a St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület bemutatóját.

14311_7.jpg