Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás az ezüstérmes Igor Šikora részére

2021.06.02.

Nataša Aleksić, a városi tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja ma fogadta a Városházán Igor Šikorát, a Spartak Body Building Egyesület tagját, aki szerbiai válogatottként ezüstérmet szerzett a nemrég Spanyolországban megtartott testépítő és fitnesz Európa bajnokságon. A találkozón részt vett Dejan Vuković, Szabadka Város Sportszövetségének tőtitkára is.

14316_1.jpg

„Szabadkát, mint a „sportok városát” az a megtiszteltetés érte, hogy egy ilyen rangos bajnokságon képviseltette magát, egy olyan sportoló által, aki nem csupán részt vett, de értékes díjat is szerzett városunknak és Szerbiának. Ez a sportág egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és reméljük, hogy ez az érem, és a testépítés megismertetése hozzájárul majd e sportág fejlődéséhez Szabadkán“ – mondta ez alkalomból Nataša Aleksić.

Hozzátette, hogy Szabadka a világjárvány ellenére nem marad el a megszerzett érmek és a figyelemreméltó sporteredmények tekintetében.

„Az elmúlt néhány napban a szabadkai sportolók díjakat szereztek bokszban, karatéban, úszásban, és bízunk benne, hogy a Spartak női labdarúgói holnap elnyerik a kettős futball-koronát – mondta Nataša Aleksić.

Miután megköszönte Nataša Aleksićnek és Dejan Vukovićnak a fogadást és a gratulációkat,  Igor Šikora elmondta, hogy a spanyolországi Európa bajnokságon meglepte az igen erős konkurencia.

„A nagy versenyeken egy-egy kategóriában általában tucatnyi versenyző méretteti meg magát, ez alkalommal viszont tizenöten voltak. Viszont így még édesebb volt a győzelem. Az európai ezüst mellett világviszonylatban a negyedik helyen végeztem, ami az elmúlt harminc évben a legnagyobb szerbiai siker a szenior korcsoportban. Most még erősebb motivációt érzek a további munkára, célom pedig, hogy jövőre a világbajnokságon megszerezzem az aranyat. Mert csak a nagy célok hoznak nagy eredményeket“ - hangsúlyozta Igor Šikora.

 14316_2.jpg