Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete megtartotta tizedik ülését

2021.06.03.

Szabadka Város Képviselő-testülete a Városháza dísztermében ma megtartott tizedik ülésén összesen tíz napirendi pontot fogadott el. A tanácsnokok egyhangúlag, 60 „igen“ szavazattal, tartózkodó és ellenszavazat nélkül hozták meg Szabadka város 2020. évi egységesített zárszámadásáról szóló rendeletet, a testület módosította a város alapszabályát és meghozta a települési hulladék kezeléséről szóló rendeletet. Elfogadták az a Szabadka Város Önkormányzatának területén található településeken keresztülhaladó első- és másodrendű országos közutak irányának meghatározásáról szóló rendeletet, és jóváhagyták a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV 2021. évi működési terve első módosítását.

14319_1.jpg

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a díszteremben egybegyűltekhez szólva a Szabadka város 2020. évi egységesített zárszámadásáról szóló rendelettel kapcsolatban köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a 2020. évi költségvetés megtervezésében és megvalósításában.

„Mint ahogyan azt Dubravka Rodić, a Pénzügyi Titkárság titkárának bevezetőjéből hallhattuk, kiváló eredményt értünk el tekintettel mindazokra a körülményekre, melyek Szabadka várost, Szerbiát és az egész világot sújtották. Ezzel az eredménnyel méltán büszkélkedhetünk, így elsősorban köszönetet mondanék az előző polgármesternek, Bogdan Labannak és csapatának, továbbá az egész önkormányzatnak és koalíciós partnerünknek, a Vajdasági Magyar Szövetségnek” – mondta Bakić polgármester.

Hozzátette, hogy az ellenzéknek is megköszönné a konstruktív hozzászólást és hogy megértést tanúsít a vezetőség munkáját nehezítő körülmények miatt.

„Ismételten megköszönném Aleksandar Vučić elnöknek, a Pénzügyminisztériumnak és Siniša Mali pénzügyminiszternek a folyó évi költségvetési tartalékból juttatott 211. 499.000 dináros támogatást, amit a koronavírus járvány következményeinek enyhítésére folyósított a város költségvetésébe” – mondta Bakić.

 14319_2.jpg

A tanácsnokok és a lakosság megnyugtatására Bakić polgármester eldicsekedett a 2021. évi költségvetés sikeres megvalósításával.

„Az eddigi, január-májusi megvalósulás példaértékű. A költségvetést stabilizáltuk, senkinek sem tartozunk semmivel, elkezdtük törleszteni a Hadseregotthon épületére és az egykori Kosta Nađ kaszárnya épületére felvett kölcsönt, ami 2019 derekától fel lett függesztve. A folytatásban két részletet törlesztettünk az első kaszárnyára és négyet a Hadseregotthonra, jelentősen csökkentve ezzel az adósságunkat. Jó irányba haladunk. Óvatos vagyok de egyben optimista is, és hiszem, hogy Szabadkára szebb napok várnak“ – húzta alá Stevan Bakić polgármester.

A független könyvvizsgáló véleménye szerint a Szabadka város 2020. évi egységes zárszámadásáról szóló rendelet tervezete zárszámadása minden lényeges és anyagilag jelentős kérdést illetően tárgyilagos és valós, bemutatja a vagyoni állapotot, a kötelezettségeket, a pénzelési forrásokat, a jövedelmeket és bevételeket, a költségeket és kiadásokat, a pénzforgalmat és a költségvetés végrehajtását, a 2021. december 31-ével záródó évre, az idevonatkozó törvényes és könyvviteli előírásokkal, melyeket a költségvetési rendszerről szóló törvény, Szabadka Város 2020. évi költségvetéséről szóló rendelet, valamint a közreadott könyvviteli politika szabályoz.

14319_3.jpg