Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Anđelka Atanasković gazdasági miniszter Szabadkára látogatott

2021.06.11.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a Városházán találkozott Anđelka Atanasković gazdasági miniszterrel, aki ma topolyai látogatása után Szabadkára érkezett, hogy a helyi önkormányzatok vezetőségével és a vállalkozókkal az üzleti környezet fejlesztésének, ezáltal pedig a gazdálkodási légkör és a lakosság életének javítása feltételeinek megteremtéséről tárgyaljon.

14352_1.jpg

Bakić polgármester a sajtónak nyilatkozva a Városháza zöld termében megtartott értekezlet után megelégedettségét fejezte ki, hogy alkalma volt Atanasković miniszter asszonnyal találkozni, és mint mondta, vele és munkatársaival a szabadkai gazdasági helyzetről és a város gazdasági lehetőségeiről tárgyalni.

„A szabadkai önkormányzat a területén működő összes vállalkozóval, gazdasági szereplővel és beruházóval való lehető legjobb kommunikációra törekszik, a legkisebb cégtől a legnagyobb nemzetközi vállalatig. Ők mindannyian fontos és nélkülözhetetlen része a szabadkai gazdasági spektrumnak és hozzájárulnak Szabadka fejlődéséhez. Nagyon fontos számunkra, hogy minél jobb legyen az együttműködés a Gazdasági Minisztériummal és közösen tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a gazdasági légkör fejlesztésére, hogy újabb munkahelyek létesüljenek, ami a legfontosabb minden polgár számára“ – hangsúlyozta Bakić polgármester.

Elmondta, hogy Atanasković miniszter asszony szabadkai tartózkodása folytatásaként a városban működő néhány sikeresebb vállalatba látogat, valamint, hogy üdvözli a miniszter szabadkai gazdasági szereplők és azok tevékenysége iránti érdeklődését.

14352_2.jpg

Anđelka Atanasković miniszter kiemelte, hogy a szabadkai gazdaság megmutatta mennyire életképes, hogy a koronavírus ugyan kihatással volt rá, de a gazdaság erősödik és a várakozások szerint a város gazdálkodói már a jövő évben pályázhatnak a tárcaminisztérium támogatására, hogy még jobban működhessenek és fejlődhessenek.

„Értekezletet tartunk a gazdálkodókkal, már mintegy tízen jelentkeztek, hogy a gondjaikról beszéljenek velünk. Főként a hazai vállalatokat látogatom meg, mert olyan észrevételeket kaptunk, hogy a külföldi és a hazai beruházók nincsenek azonos helyzetben, ami nem így van. Felelősséggel állítom, hogy egyik is másik is azonos jogokkal rendelkezik, és csak a saját kapacitásaiktól függ, hogy mennyit tudnak beruházni. Ez az egyedüli különbség. Minden hazai beruházót a fejlődésre, a munkaerő foglalkoztatására kérek, tőlünk pedig ösztönzéseket kapnak. Hiszem, hogy nagyon hamarosan fogok ismét idejönni valamilyen új gyár megnyitójára“ – üzente Anđelka Atanasković.  

A Városházán tartott találkozó után, melyen jelen voltak a polgármester tanácsosai, Zagorka Panić városi menedzser és Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, Atanasković miniszter a palicsi Joviste vállalatba látogatott.

14352_3.jpg

Anđelka Atanasković miniszter, ahogyan az bejelentésre került, szombaton, június 12-én meglátogatja a szabadkai Al Pack Kft.-t, majd a magyarkanizsai Geneza Kft.-t.