Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Higiéniai csomagok a csantavéri roma telepeken élőknek

2021.06.17.

Csantavéren, a Halász és a Haladás telepeken élő roma közösségek tagjai számára higiéniai csomagokat osztottak. Az akciót az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium hajtja végre a Szerbiai Vöröskereszttel, a Német Fejlesztési Együttműködési Szervezettel, a Szerbiai Nyílt Társadalom Alapítvánnyal, a Városok és Községek Állandó Konferenciájával, az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjával és az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosságával együttműködve.

14369_1.jpg

Ez az akció a lakhatási feltételek híján élő legrászorultabb polgárokat segíti az egészségük megóvása és az immunitásuk megteremtése érdekében. Az egészségügyi csomagok a Covid-19 fertőző betegség elleni védekezésre szolgáló eszközöket tartalmazzák.

A csomagok elosztásán jelen volt Ilija Đukanović, a városi tanács szociális védelemmel és egészségüggyel megbízott tagja, Fehérvári Magda, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának helyettes titkára, Kurina Klaudia és Stevan Nikolić romaügyi koordinátorok, valamint Zoran Molnar és Miodrag Varo, a Vöröskereszt városi szervezetének képviselői.