Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Branko Ružić miniszter megtekintette a palicsi egyetemista üdülőn végzett munkálatokat

2021.06.19.

Branko Ružić, a Szerb Kormány első alelnöke, valamint oktatási, tudományos és technológiai fejlesztési minisztere ma megtekintette a palicsi egyetemista üdülőn végzett munkálatokat, és elmondta, hogy a kormány és a minisztériumok jelentős beruházásokkal fejlesztik az oktatást. Az egyetemista üdülőben tett látogatáson Szabadka Város Önkormányzatát és Stevan Bakić polgármestert Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja képviselte.

14371_1.jpg

Branko Ružić miniszter ez alkalomból elmondta, hogy ez a beruházás egy szélesebb körű komplexum részét képezi, amely a Belgrádi Egyetemista Üdülő határkörébe tartozik, az avalai és a zlatibori üdülőközpontok mellett.

„A mintegy 300 férőhelyes étterem és a 210 ágyas épületkomplexum építésének befejezésével a hallgatók jobb üdülési feltételeket és több kényelmet és szórakozási lehetőséget kapnak majd. Palics egy rangos turisztikai célpont, és ez az üdülőközpont kiváló szállási lehetőséget nyújt majd a turistáknak“ – mondta Branko Ružić.

A miniszter hozzátette, hogy a tervek szerint a munkálatok 2022. február végére befejeződnek, teljes értékük pedig több mint 3.100.000 euró.

14371_2.jpg

Ez egy impozáns, a hallgatóinkhoz méltó komplexum lesz.

„A központban lehetőség lesz különböző képzéseket is tartani, ami fontos dolog a tudósaink és kutatóink számára is“ – mondta a miniszter.

Srđan Samardžić kiemelte, hogy a szabadkai önkormányzat célja visszaadni Palics régi fényét különféle infrastrukturális projektek, kulturális, sport és szórakoztató tartalmak révén, és hogy a palicsi egyetemista üdülő megépítése és felújítása egy jelentős lépés e cél elérése felé.

14371_5.jpg

„Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Szerb Köztársaság Kormányának és a Tartományi Kormánynak, hogy támogatnak bennünket ezekben a törekvéseinkben és segítséget nyújtanak céljaink eléréséhez“ – emelte ki Srđan Samardžić.

14371_6.jpg