Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megkezdődött a Nyári koncertek a palicsi Zenepavilonban elnevezésű rendezvénysorozat

2021.06.20.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma ünnepélyes keretek között megnyitotta a Nyári koncertek a palicsi Zenepavilonban elnevezésű rendezvénysorozatot, melynek célja újraéleszteni ezt a hagyományt, és hogy a palicsi Zenepavilon, amely a 20. század tízes éveiben történt megépítése után kis térzenei koncertek helyszíne volt ismét szerepet kapjon a Palicsra látogatók szórakoztatásában. A rendezvény keretében június, július és augusztus minden szombatján, augusztus 28-ával bezárólag, 18:00 órai kezdettel kisebb koncerteket tartanak majd a Zenepavilonban.

14372_1.jpg

„Mindig nagy örömmel tölt el, amikor egy újabb lépést teszünk afelé, hogy Palics ismét a régi fényében tündököljön“ – mondta ez alkalomból Pásztor Bálint és hozzátette, hogy sokan munkálkodnak ezen, nap mint nap.

„Egy ilyen lépés ez a mai is, amikor ennek az építménynek visszaadjuk eredeti rendeltetését. A Zenepavilon egy időben épült, és ugyan azon a napon adták át rendeltetésének, mint a Víztornyot, a Női strandot és a Vigadót Palicson, illetve a Városházát Szabadkán. Ebben az időben Bíró Károly volt a polgármester, és az ő vezetése alatt épültek mindezek az épületek. Egyébként a Zenepavilon a legkisebb szecessziós építmény Szabadka város területén“ – mondta Pásztor Bálint.

Emlékeztetett arra, hogy hálával tartozunk a Palicsi Park Kft. és a Palics-Ludas Közvállalat dolgozóinak , mert elsősorban az ő munkájuknak köszönhetjük, hogy Palics környezete ilyen szép.

14372_2.jpg

„Mint azt már több alkalommal is elmondtam, a mi szándékunk, hogy Palics egyik legvonzóbb turisztikai célpont legyen Szerbia területén“ – hangsúlyozta ki Pásztor Bálint.

Köszönetét fejezte ki azoknak az együtteseknek, zenekaroknak, zenészeknek és művészeknek, akik elfogadták a Palicsi Park Kft. felkérését, és augusztus végéig minden szombaton 18:00 órától koncertet tartanak majd a Zenepavilonban, és teljesen díjmentesen szórakoztatják majd a szabadkaiakat és palicsiakat,  a turistákat, és mindazokat, akik e koncertek alatt Palicsra látogatnak.

„Nagy örömömre szolgál, hogy megnyithatom ezt a rendezvényt, vagyis ezt a koncertsorozatot a palicsi Zenepavilonban“ – mondta Pásztor Bálint.

14372_3.jpg

A szervezők nevében Dencs Valéria, a Palicsi Park Kft. igazgatónője üdvözölte a jelenlévőket, jó szórakozást és élvezetes estét kívánva mindenkinek.

A koncertsorozat ünnepélyes megnyitója után a Gordanov blues ghetto együttes mutatkozott be a közönségnek.

14372_4.jpg

A palicsi Zenepavilon 1910-ben épült, azoknak a látványos és jellegzetes központi épületeknek a keretében, amelyek ma a palicsi üdülőhely szimbólumai. A Zenepavilon műemlék értékű ingatlan kulturális örökség.

14372_6.jpg