Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester fogadta a Spartak ígéretes atlétáit

2021.06.21.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a Városházán fogadta a Spartak Vasutas Atlétikai Klub küldöttségét, melyet Slobodan Vojinović klubelnök, Tihana Tumbas, a klub főtitkára, Kőrösi József és Zvezdan Kalmar edzők, valamint Jovana Ilić, Maksim Puškar és Darijo Bašić Palković ígéretes versenyzők alkottak.  Bakić polgármester a találkozó után kijelentette, hogy a Spartak VAK küldöttségével folytatott beszélgetés, amely során több témát is érintettek, igen építő jellegű volt, hogy kielemezték az elmúlt időszakban folytatott együttműködést, és megbeszélték, a jövőben milyen irányban kívánják majd ezt az együttműködést folytatni.

14374_1.jpg

„A beszélgetés során a küldöttség tagjai ismertették a Spartak Atlétikai Klub sportolói által az idei évben elért eredményeket, amivel engem személy szerint igen lenyűgöztek. A Spartak Atlétikai Klubnak gazdag hagyománya van, egykoron az atlétikai élvonalba tartozott, és annak alapján, amit ma az idei évben elért eredményekről megtudtam, elmondhatom, hogy optimista vagyok, és bízom benne, hogy a Spartak Atlétikai Klub hamarosan visszatér nem csupán Szerbia, de az egész térség atlétikai térképére“ – emelte ki Bakić polgármester.

Hozzátette, hogy megismerkedett az ifjú sportolókkal, a Spartak Atlétikai Klub reménységeivel, és hiszi, hogy ők lesznek ennek a sportnak a leendő csillagai.

„A klub legnagyobb reménysége Jovana Ilić hármasugró, aki a Kraljevóban nemrégiben megrendezett országos szenior bajnokságon második helyezést ért el, - mint az elmondták – egyetlen centiméterrel maradva le az aranyéremről. Ez miatt azonban nem kell elkeserednie, hanem tovább kell dolgoznia. Több klub is érdeklődik már a sportolónő iránt, de a Spartak Atlétikai Klub és Szabadka Város Önkormányzata is mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy Jovana Ilićet itt tartsuk, és méltó körülményeket biztosítsunk ahhoz, hogy fejlődhessen ebben a sportágban“ – mondta Stevan Bakić.

14374_2.jpg

Emellett itt van Maksim Puškar, az ifjú atléta, aki kiváló eredményeket ért el 3.000 méteren, és Darijo Bašić Palković, aki 400 és 800 méteres futásban versenyez.

„Maksim Puškar a Belgrádi Nyílt Bajnokságon első helyezést ért el a 3.000 méteres futásban, és ezzel megdöntötte a 70 éves klubrekordot, míg a Kraljevóban megtartott országos szenior bajnokságon, szintén 3.000 méteren, szenior kategóriában hatodik helyezést ért el, új személyes rekordot állítva fel ezzel, és megdöntve a klub rekordját. Darijo Bašić Palković 800 méteres futásban éri el a legjobb eredményeket, juniorként, és remélem, hogy ebben a versenyszámban ugyan ilyen jó eredményeket mutat majd fel a szenior konkurenciában is. Még egyszer gratulálok a Spartak fiatal atlétáinak az eddig elért kiváló eredményekért, és azt kívánom, hogy egy napon olyan magasságokba törjenek, mint Đoković, Jokić, a vízilabdázóink vagy a kosarazóink“ – mondta Stevan Bakić polgármester.

14374_3.jpg

Miután köszönetet mondott Stevan Bakić polgármesternek a mai fogadásért és azért a támogatásért, amit Szabadka Város Önkormányzata nyújt számukra, hogy minél jobb feltételeik legyenek az előkészületekhez és ahhoz, hogy jó eredményeket érjenek el, a Spartak VAK elnöke, Slobodan Vojinović elmondta, hogy a klub, amelynek élén áll, kiváló fiatal versenyzőkkel és jó edzői csapattal rendelkezik, és bejelentette, hogy az idén szeptemberben egy atlétikai találkozót szerveznek majd Szabadkán.

14374_4.jpg

Jovana Ilić elmondta, hogy ez az év és ez az idény a számára egy átmeneti időszakot jelentenek, hogy arra készül, hamarosan áttér a hivatásos pályára, és hogy nagy hangsúlyt fektetett a következő versenyidényre, illetve az Európai Szenior Terembajnokságra, ami 2022 márciusában kerül majd megrendezésre Belgrádban.

14374_5.jpg

A találkozón jelen voltak Nataša Aleksić, a Szabadkai Városi Tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja és Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség főtitkára is.