Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester fogadta a fiatal sikeres teniszezőnőt

2021.06.22.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma fogadta a Városházán Mila Polovina fiatal tehetséges teniszezőnőt és a Spartak Tenisz Klub edzőjét, Veselin Rakočevićet. A tíz éves Mila Polovina a legutóbbi két tenisztornán, a Szávaszentdemeteren és Szivácon aranyérmet nyert. Mila minden klubversenyen kiváló eredményeket ér el, és mivel a Spartak Tenisz Klubnak nincs elég női versenyzője az ő korosztályában, ez a reményteljes szabadkai sportolólány gyakran a fiúkkal szemben is győz.

14376_1.jpg

Stevan Bakić polgármester a fogadás után elmondta az újságíróknak, hogy azok az eredmények, melyeket Mila Polovina az idei évben a teniszversenyeken elért, és különösen a két legutóbbi versenyeken, Szávaszentdemeteren és Szivácon nyert aranyérmek adtak alkalmat a maitalálkozóra.  

14376_2.jpg

„Mila kitűnő eredménnyel végezte el a harmadik osztályt a Kizúr István Általános Iskolában, és kiváló tanulmányi eredményei mellett teniszben is ragyogó eredményeket mutat fel. Tehetsége és az eddig elért eredmények alapján bátran kijelenthetjük, hogy ő lesz nem csak a Spartak Tenisz Klub, de a mi szép Szerbiánk jövendő tenisz csillaga. Példaképe a teniszben Novak  Đoković, és egy napon szeretne ő is hozzá hasonló eredményeket elérni, amit én teljes szívemből kívánok neki. Gratulálok neki az eddigi eredményekért és kívánom, hogy továbbra is így folytassa, és sikereivel öregbítse Szabadka hírnevét“ – mondta Stevan Bakić polgármester.

A szabadkai tenisz ifjú reménysége nem titkolta örömét, hogy fogadást szerveztek neki a polgármesternél.

14376_3.jpg

„Nagyon boldog voltam, amikor pénteken megtudtam, hogy fogad engem a polgármester. Mivel egy nappal később, szombaton, versenyre kellett mennem, azt mondtam magamnak, még egy serleget kell nyernem, hogy azt elvihessem a polgármesternek, akit eddig csak a TV-ben láttam“, mondta őszintén Mila Polovina.

Veselin Rakočević elmondta, hogy Mila a tíz éves korhatárú csoportban versenyez, és főleg a térségben tartott tornákon.

14376_4.jpg

„Erős a mezőny, mert a legjobb szerbiai versenyző lányok jönnek. A versenyelv, hogy csoportok szerint játszanak, legalább két vagy három meccset kell lejátszaniuk a csoportban, majd a torna fő része következik, ahol az első hely megszerzéséért három, illetve négy mérkőzést kell megnyerni. Az év végén lesz a Szerbiai Kupa, ahol csak Szerbia legjobb ifjú teniszezői vesznek részt és reményeink szerint Mila ott is újabb jó eredményt fog elérni“ – mondta Rakočević edző.

14376_5.jpg

A fogadáson részt vett Nataša Aleksić is, a városi tanács sporttal és ifjúságüggyel megbízott tagja.