Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester fogadta a szlovéniai pedagógusokat

2021.06.25.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić, pénteken, június 25-én, a Városháza dísztermében fogadta Novica Pavlovićot, a Szent Száva Általános Iskola igazgatóját és annak vendégeit, a Zadobrova Általános Iskola igazgatóját és pedagógusait, a Szlovén Köztársaság fővárosa, Ljubljana azonos nevű településéből.

14384_1.jpg

E szlovéniai iskola vezetősége és tanügyi dolgozói az Erasmus+ nemzetközi együttműködési program keretében látogattak Szabadkára, mely programban a sándori Szent Száva Általános Iskola a partnerük. A két intézmény 2018-ban kötött együttműködési szerződést, melynek alapján a szabadkaiak már jártak szlovéniai kollégáiknál, a korábbi viszontlátogatást pedig a koronavírus okozta világjárvány akadályozta meg.  

14384_4.jpg

Bakić polgármester az alkalmi fogadáson a vendégeket üdvözölve kihangsúlyozta, hogy a legszívélyesebb fogadtatásban szeretné őket részesíteni, viszonozva azt a vendéglátást, amelyben a Szent Száva Általános Iskola pedagógusai részesültek Szlovéniában, amikoris Zoran Janković, Ljubljana polgármestere is találkozott velük. A polgármester kifejezte azon kívánságát, hogy ilyen nemzetközi oktatási programokon keresztül szélesebb körű együttműködés és baráti kapcsolatok is kialakuljanak Szabadka és Ljubljana között.

14384_3.jpg

A Városházáról beszélve és Szabadka, mint város jellegzetességeiről, Bakić polgármester személyes élményét is megosztotta a vendégekkel a Szlovéniában ifjúkorában töltött időszakról és ottani munkájáról, amire örömmel emlékezik vissza.

A szlovéniai vendégekkel folytatott szívélyes beszélgetés után, a polgármester üdvözölte őket, abbéli reményének hangot adva, hogy ugyanolyan kellemes benyomásaik lesznek, mint szabadkai kollégáiknak voltak, amikor Ljubljanában tartózkodtak. Ezt követően átadta a szót kabinetfőnökének, Sava Stambolićnak, aki további érdekességekkel ismertette meg a vendégeket a város, a Városháza és annak közvetlen környezete történelméről.

14384_2.jpg

Minden vendég kapott Szabadkára emlékeztető alkalmi ajándékot, ők pedig Bakić polgármesternek ljubljanai motívumokkal díszített pólót ajándékoztak.