Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester hivatalosan megnyitotta a Graničar 024 Labdarúgó Sportegyesület működését Kelebián

2021.07.03.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma nagyszámú kelebiai lakos jelenlétében hivatalosan megnyitotta a Graničar 024 Labdarúgó Sportegyesület működését. Ennek a sportegyesületnek a létrehozását a szülők kezdeményezték, támogatták a polgármester, a város és sok kelebiai lakos, akik nem titkolták elégedettségüket, mert gyermekeik és felnőtteik lehetőséget kaptak a sportolásra és az egészséges életmódra. Bakić polgármester emlékeztetett arra, hogy a kelebiai Graničar LK 1974-ben alakult meg, de egy évtizede megszűnt, ami kedvezőtlen hatással volt a sporttevékenységek űzésére Kelebián.

14402_1.jpg

„Nagy öröm számomra, hogy ma önökkel lehetek, hogy együtt nyithassuk meg a felújított Graničar klubot, amely sokat jelentett a kelebiaiak generációinak. Különös tisztelettel emlékezünk ma a klub alapítóira, Rajko és Mito Krnajski, Franjo Jurić, Maté Emese, Marinko és Mirko Poljaković sportmunkásokra. Az ő sport iránti szeretetük tette lehetővé, hogy sok kelebiai fiatal megismerkedhessen a labdarúgással és kifejlődjön bennük a sportszellem és az egészséges szokások. A klubot sajnos megviselték az átalakulási folyamatok, és tíz évvel ezelőtt megszűnt, ami igen negatív hatással volt a kelebiai sportra és a focipálya jogállására. A szabadkai önkormányzat megteremtette a feltételeket, hogy a pálya megfelelő legyen a rendeltetésének és megkezdődjön a vagyonjogi kérdések rendezése, a Kelebiát szerető fiatalok pedig újraindították a Graničar működését sportegyesületi formában“– hangsúlyozta Bakić polgármester.

14402_2.jpg

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a kivételes hagyományokkal rendelkező klub működésének újraindításában – különösen Kelebia Helyi Közösség, Nemanja Vasiljev, a Graničar 024 Sportegyesület elnöke és Miroslav Karan, a közgyűlés elnöke.
Törekvéseiknek és az önkormányzattal folytatott jó együttműködésnek köszönve ma hatvan gyermeknek van alkalma labdarúgással foglalkozni Kelebián. Mint ahogyan a klub megszűnése előtti évtizedek alatt, úgy most is, hogy ismét működik, Kelebia minden felekezetű és nemzetiségű lakosát közelebb hozzák egymáshoz a sport és a felejthetetlen együttlétek” – hangsúlyozta Stevan Bakić.

14402_3.jpg

Miroslav Karan, a Graničar 024 Kelebia Sportegyesület közgyűlésének elnöke megköszönve Bakić polgármesternek, a helyi önkormányzatnak és a kelebiai lakosoknak az e projekt megvalósításában nyújtott támogatásukat, elmondta, hogy nagy nap ez a mai Kelebia számára, mert ezen a területen egyetlen sportklub sem létezett évtizedekig.

14402_4.jpg

„Kelebia olyan helyet kapott ezzel, ahol a mi legfiatalabbjaink összejöhetnek, sportolhatnak, és ami a legfontosabb, elválasztjuk őket a ma divatos közösségi hálóktól és lehetőséget nyújtunk nekik az egészséges életmódra. Ez megfelelő hely nemcsak a legfiatalabbak számára, hanem mindazok számára, akik sportolni akarnak "- mondta Karan.

14402_5.jpg


A Graničar 024 Kelebia Sportegyesület legifjabb tagjai átadták a klub új mezeit Bakić polgármesternek, Bojan Šoralovnak, az Észak-bácskai Igazgatási Körzet vezetőjének, Nataša Aleksić sport és ifjúsági ügyekkel megbízott városi tanácstagnak, Dejan Vukovićnak, a Szabadkai Sportszövetség főtitkárának és Sobodan Miloševnak, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat igazgatójának.

14402_6.jpg

14402_7.jpg

14402_8.jpg