Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Jótékonysági vásárt tartottak a Szabadság téren

2021.07.24.

A Naše malo je nekome sve elnevezésű civil kezdeményezés szervezésében ma a város főterén jótékonysági vásárt rendeztek a négyéves Mila Mikulić megsegítésére, aki kettes típusú izomsorvadásban szenved. A vásár holnap is látogatható lesz 17-től 20 óráig, és mindenki, aki segíteni szeretne, azt megteheti azzal, hogy virágot, süteményt, ruhaneműt vagy más egyebet vásárol.

Stevan Bakić polgármester nevében Sava Stambolić kabinetfőnök üdvözölte az egybegyűlteket. Köszönetet mondott a szervezőknek és mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megsegítsük a súlyos betegséggel küzdő Mila Mikulićnak, aki csak a mi összefogásunkkal és együttes segítségünkkel tudja legyőzni ezt az alattomos kórt.

„Minden alkalommal, amikor szükség van a segítségre, az önkormányzat együttműködik a szervezőkkel: Dana Radomirovićtyal, Tijana Mijovićtyal és Josipa Rončevićtyel. Mindig, amikor tőlük vagy munkatársaiktól tudomást szerzünk arról, hogy polgártársaink közül valakinek szüksége van segítségre, mi igyekszünk gyorsan tartós megoldást találni a problémákra. Így például a tavalyi év végén otthont biztosítottunk a Lebović család részére, akik nagyon súlyos körülmények között éltek.“ – mondta Stambolić.

A Súlyos Beteg Gyermekek és Fiatalos Gyógykezelését Segítő Alapítvány révén az önkormányzat segítséget nyújtott Milának, de más rászoruló polgártársainknak is segít, emelte ki Stambolić.

A csoport adminisztrátorai és Nenad Mikulić, aki a beteg Mila mellett még három gyermeket nevel egyedül, köszönetet mondtak az önkormányzatnak, a vásár résztvevőinek, a névtelen adományozóknak, és mindenkinek, aki segítséget nyújtott, ami ennek a négyéves kislánynak nagyon sokat jelent.