Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a IV. Nemzetközi Borlovagrend Találkozót

2021.08.07.

A 25 külföldi és hazai borlovagrend képviselőinek látványos felvonulását követően ma a város központjában a bajmoki Szent Trifon Borlovagrend szervezésében megtartották a IV. Nemzetközi Borlovagrend Találkozót. A borkóstolók és gazdag gasztronómiai kínálat mellett ünnepélyes keretek között felavatták az új tagokat is, kik között voltak hölgyek is. A résztvevőket és a jelenlévőket Stevan Bakić polgármester és a saját nevében Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja üdvözölte.

„Mint azt ahogyan a Városháza falainak díszítőelemei is tanúsítják, ezen a vidéken az emberek évszázadok óta foglalkoznak gyümölcs- és szőlőtermesztéssel, és minőségi alkoholos italok készítésével. De ennek az összejövetelnek nem csupán az a célja, hogy bemutassuk a különféle borokat és pálinkákat, hanem hogy ünnepeljük ezt a hagyományos kultúrát és az ősi szakmai tudást, amelyek napjainkban is gazdagítják életünket“ – mondta Samardžić.

Szent Trifon neve és az ő áldása megnemesíti a bor és pálinkakészítés tudományát, de e nedűket mindig mértékkel és kulturáltan kell élvezni – tette hozzá Srđan Samardžić.

„Legyen ez egyben e találkozó üzenete is – hogy koccintsunk egymás egészségére a házigazdák és vendégeik minőségi boraival, de tegyük ezt mértékkel, és közben kóstoljuk meg termelőink kiváló sajtkülönlegességeit és hústermékeit, akik szintén itt vannak ma velünk, kiegészítve e szép és kellemes rendezvényt“ – üzente Samardžić.

Molnár Károly, a bajmoki Szent Trifon Borlovagrend nagymestere elmondta, nagyon örül, hogy a rendezvényen 25 borlovagrend több mint száz képviselője jelent meg. A találkozón Magyarország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia bortermő vidékei képviseltették magukat.

“Rendkívüli öröm számomra, hogy Szabadka ma négy régió borlovagjait látja vendégül, ami mindenképpen hozzájárul turizmusunk fejlesztéséhez is. Ez egy jó alkalom a tapasztalatcserére, és hogy megbeszéljük, hogyan tudnánk még jobban népszerűsíteni borvidékeinket“ – mondta Molnár Károly.

A rendezvénynek jótékony célja is volt, ugyanis segélyt gyűjtöttek Boško Gugleta és Vanja Malević részére.