Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester elismerésben részesült a Bácska Lovasklub századik évfordulója alkalmából

2021.08.19.

A Bácska Lovasklub ma este a kelebiai Villa Majur vendéglőben megünnepelte fennállásának századik évfordulóját, mely eseményen jelen voltak mindazok, kiknek élete egybeforrt e sportegyesület történetével. Az e jelentős jubileumnak szentelt film bemutatását követően, miután megemlékeztek mindazokról, akik egy évszázadon keresztül ápolták a lovassport hagyományát, elismeréseket és köszönő okleveleket osztottak ki azoknak, akik hozzájárultak a klub sikeres működéséhez. Az elismeréseket Miodrag Zagorac, a Bácska Lovasklub elnöke adta át Stevan Bakićnak, Szabadka polgármesterének, azoknak a szabadkai és környékbeli családoknak, akik hagyományosan hozzájárulásukat adták az észak-bácskai lovassport fejlődéséhez, zombori és szlovéniai lovasoknak, a klub szponzorainak és a médiaházaknak.

Megköszönve az elismerést Bakić polgármester elmondta, hogy a lovak szeretete és tenyésztésük művészete mindig is jellemezte a szabadkaiakat.

“Ezek az állatok mindig is fontos szerepet játszottak a város történetében. Erről tanúskodik a Városháza épületét ékesítő számos díszítőelem is, melyek bemutatják, milyen sokrétű szerep jutott a lovaknak a város életében” – mondta Stevan Bakić.

A polgármester ebből az alkalomból elmondta, hogy Szabadka Város Önkormányzata eddig is támogatta a Bácska Lovasklubot, és a jövőben is támogatni fogja, úgy mint mindazokat, akik sok szeretettel, személyes és anyagi áldozattal járulnak hozzá a lovassport fejlődéséhez, akik hűségesen őrzik ezt a szép hagyományt, és a lovassporttal kapcsolatos készségeket.

“Közismert tény, hogy a szabadkai lóversenypályának megvannak a maga hagyományai, és hogy mindig is az egyik legszebb és legnagyobb volt Szerbiában. Önöknek és elődeiknek köszönhetően pedig ez a hagyomány megmaradt. A paták dobogására és a fiákerek hangjára mindannyian büszkék vagyunk, és közös kötelességünk ezt a hagyományt megőrizni, hogy ez a hang még sokáig visszhangozzon a bácskai síkságon. Ezzel a kívánságommal szeretnék köszönetet mondani ezért az elismerésért" - mondta Bakić polgármester, gratulálva a Bácskai Lovasklubnak a centenáriumhoz.

A jubiláris ünnepség Zvonko Bogdan koncertjével zárult.