Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester: az önkormányzat a továbbiakban is támogatni fogja a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének működését

2021.08.21.

A Vakok és Gyengénlátók Szabadkai Egyesülete ma este Palicson ünnepélyesen megemlékezett fennállásának hetvenedik évfordulójáról. Az ünnepségen jelen voltak Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, Milan Stošić, a Vakok és Gyengénlátók Szerbiai Szövetségének elnöke, Petar Vranjković és Saša Božić, a Vakok és Gyengénlátók Országos Sportszövetségének elnöke és titkára, Jasmina Stevanović, az önkormányzat Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára, és számos vendég Boszniából, Horvátországból és Magyarországról.

A vendégeket üdvözölve Veso Avram, a Vakok és Gyengénlátók Szabadkai Egyesületének elnöke elmondta, hogy az egyesület hálás az önkormányzat támogatásáért és megköszönte Bakić polgármesternek a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének nyújtott hathatós segítséget. Az egyesület nevében köszönetet mondott Jasmina Stevanovićnak is, valamint a Vakok és Gyengénlátók Szerbiai Szövetségének, a tartományi szövetségnek és az országos sportszövetségnek.

Az egybegyűltekhez szólva Stevan Bakić polgármester, aki ez alkalomból köszönő oklevelet kapott az egyesülettel folytatott együttműködéshez való jelentős hozzájárulásáért, a maga nevében, valamint Jasmina Stevanović és minden munkatársa nevében megköszönte Veso Avram elnöknek a szép szavakat és a dicséretet.

“Örülök, hogy ma itt egybegyűltünk, hogy megünnepeljük ezt a nagy és jelentős jubileumot, amelyre városunk méltán lehet büszke – egyesületük fennállásának és működésének hét évtizedét. Gratulálva 70. jubileumokhoz kiemelném, hogy Szabadka mindig nagy gondot fordított a fogyatékkal élő személyek megsegítésére, ezért nem meglepő, hogy egyesületük ilyen gazdag hagyományokkal rendelkezik. Az elmúlt években Szabadka város önkormányzata és Szerbia is jelentős támogatást nyújtott a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének, és ez így lesz majd a jövőben is. Mindig igyekezni fogunk segíteni mindenben, amiben csak tudunk, és fejleszteni mindazt, ami biztosíthatja az egyesület tagjainak szabadabb mozgását, jobb képzését és biztonságosabb foglalkoztatását. Nagyon fontos, hogy kiváló együttműködést sikerült kiépítenünk, és úgy az önkormányzatnak, mint az egyesületnek is kötelessége, hogy az elkövetkezőkben közös erőfeszítéseket tegyünk azért, hogy minél jobb feltételeket biztosítsunk az egyesület valamennyi tagja részére. Köszönöm a meghívást, és a lehetőséget, hogy ma este itt lehettem önökkel” – mondta Stevan Bakić polgármester.

Milan Stošić, a Vakok és Gyengénlátók Szerbiai Szövetségének elnöke elmondta, hogy a szabadkai szervezet egyike a Vakok és Gyengénlátók Szerbiai Szövetségét alkotó család 45 tagjának.

“A Vakok és Gyengénlátók Szerbiai Szövetsége büszke erre a szervezetre, mint ahogyan Szerbia is büszke Szabadka városra. Javulást észlelünk a mindennapi életben, az infrastruktúrában és mindenben, ami egy folyamatosan előre haladó folyamatot képez. De egyetlen város sem válik nagyvárossá csupán attól, hogy kerülőutakat, sugárutakat, tereket és felhőkarcolókat épít, hanem többek között attól is, hogy magas szintű szolidaritást fejleszt ki a fogyatékkal élők irányában, ezzel együtt a vakok irányában is” – hangsúlyozta Milan Stošić.  

Majd hozzátette, hogy a Vakok és Gyengénlátók Szabadkai Egyesülete ma nem csupán fennállásának 70. évfordulóját ünnepli, hanem az elmúlt időszakban elért mindazon eredményeket is, melyek ezt a szervezetet a mai szintre emelték, ahonnét büszkén tekinthetnek vissza az elmúlt évek sikereire, de egyben egy világos képet alkothatnak a jövőről is.

“Ezek az eredmények nem csak az egyesület vezetőségének és tagjainak érdemével születtek, hanem azok az önkormányzat és a város intézményrendszerének közös eredményei is egyben, ezért nekik is gratulálok e jubileum alkalmából” – zárta le beszédét Milan Stošić.