Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt az Interetno Fesztivál

2021.08.22.

A Népkör Magyar Művelődési Központ által szervezett, és számos vajdasági és magyarországi néptáncegyüttest bemutató jubileumi, 20. Interetno Fesztivál ünnepélyes megnyitója volt ma este számos vendég és látogató jelenlétében.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere beszédében elmondta, hogy ez a rendezvény az elmúlt két évtizedben a néptánc és népzene által a szabadkaiakat számos kultúrával ismertette meg a világ minden részéről, de a vendégszereplőket is a szabadkai kultúrával e térség, az egész ország szokásaival és az itt élő népek hagyományaival.

„A koronavírus járvány 2020-ban teljesen ellehetetlenítette a rendezvényt, és idén is sokakat megakadályozott abban a távoli országokból, hogy a vendégeink lehessenek. Így most inkább a közvetlen környezetünkből érkezők programjaira nyílt lehetőség, és rendkívül örülök, hogy a következő napokban elsősorban a magyarországi vendégek szerepelnek, valamint hazai művelődési egyesületek és alkotók lépnek fel. Ez újabb megerősítése a két ország közötti szoros kapcsolatoknak " - hangsúlyozta Stevan Bakić.

Hagyományos kapcsolataink és kulturális összefonódásunk ünneplése a megfelelő viszonyulás a jubileumi fesztiválhoz – mondta a polgármester - különös tekintettel arra, hogy a Népkör Magyar Művelődési Központ egész évben fennállása 150. évfordulójára készül, az 1872. évben történő megalakulására büszkén.

„A Népkör a szabadkai szellemiség része, mint ahogyan az Interetno Fesztivál is azzá vált, a szabadkai önkormányzat pedig mindig megbízható partnere lesz mind e művelődési központnak, mind e rendezvénynek. Ismét minden elismerésem a szervezőké. A résztvevőknek sikeres fellépést, nagy tapsot és felejthetetlen élményeket kívánok.“ – fejezte ki jókívánságait a polgármester.

„Az Etnopolis megnyitotta kapuit a város szívében a zene, a tánc, a színészet kedvelői számára és idén sem marad el a kézműves vásár, az Aranykapu játszóház, a gasztro-tér, a borutca, a kicsinyeknek tartott műhelyfoglalkozások…

A jubileumi, 20. Interetno augusztus 26-ig tart.