Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester megnyitotta a 4. Szabadkai Félmaratont

2021.08.29.

„Nincs jobb bevezetés a városnap megünnepléséhez, mint a 4. Szabadkai Félmaraton. Szlogenje a "Fuss a történelmen át" minden bizonnyal az egyik legszebb és legpontosabb az utcai versenyzés világában. Mintegy ezer résztvevő fut majd a 18. századtól napjainkig felépített legjelentősebb épületek mellett. A Szabadkai Félmaraton a második legtömegesebb utcai futóverseny Szerbiában, a Belgrádi Maraton után, amire rendkívül büszke vagyok, különösen azért, mert a szabadkai önkormányzat a kezdetektől részt vesz a szervezésében” - hangsúlyozta Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a 4. Szabadkai Félmaraton megnyitóján.

A koronavírus járvány – mondta Bakić polgármester - korlátozta a külföldről érkező résztvevők számát, de a több tíz is rendkívül fontos szám a körülményekhez képest.

„Üdvözölni szeretném a sok versenyzőt Szerbia minden tájáról, akik minden bizonnyal Szabadka legjobb népszerűsítői lesznek környezetükben, és nem fognak tudni ellenállni annak, hogy újra ellátogassanak hozzánk. Rendkívül büszke vagyok a szabadkai benevezők nagy számára, ami azt jelenti, hogy örömmel veszik ezt az eseményt, és sokan támogatják " – emelte ki Stevan Bakić.

Kiváló eredményt kívánt a mai versenyen a szabadkai belgrádi Trklja Norának, a Crvena Zvezda Atlétika Klub tagjának, aki nagyon eredményes ebben a sportágban.

"Külön szeretnék kitérni a legkisebbek versenyére, amelyet az Aktív Kids Egyesület szervezett, mert ők városunk jövője és az egészséges élet legjobb képviselői. Végezetül még egyszer gratulálni szeretnék a szervezőknek, az önkénteseknek, a szponzoroknak és promótereknek" - mondta Stevan Bakić, és megnyitotta a 4. Szabadkai Félmaratont.

A mai versenyzők egyike a 24-es számmal futó dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke, aki megköszönte a szervezőknek, hogy lehetővé tették számára, mint mondta, azt az egyedülálló alkalmat, hogy az emelvényhez a Real Madrid mezében állhat.

„Nagyon boldog vagyok, mert valóra vált az, amit az előző években mondtunk, hogy van mit megmutatnunk a hazai és a külföldi versenyzőknek, hiszen nálunk vannak Szerbia legszebb épületei. Ezt látnia kell országunkból és a külföldről érkezőknek. Örülök, hogy a gyermekversenyek résztvevőivel együtt ma 17 ország mintegy 1500 versenyzője fut majd Szabadka utcáin. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetővé tette a mai élményt a futók számára – a versenyt szervező Horizont Sportgyesületnek, a városi közigazgatásnak, minden közszolgálatnak, a városi közvállalatoknak, a rendőrségnek, a Vöröskeresztnek, az Egészségháznak, az önkénteseknek és mindenki másnak. Sikeres és szép versenyt kívánok, érezzék jól magukat Szabadkán" - mondta dr. Pásztor Bálint.