Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester üdvözlete Joanikije metropolita beiktatása alkalmából

2021.09.05.

Szabadka város polgármestere, Stevan Bakić gratulált Joanikije Montenegró-tengermelléki metropoliták beiktatása alkalmából. „Őexcellenciája, Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben ezúton szeretnék a legmélyebb tisztelettel gratulálni annak alkalmából, hogy a Montenegró-tengermelléki metropoliták ősi székhelyén, a Kisboldogasszony kolostorban elfoglalta Cetinjei Szent Péter trónját.

14518_1.jpg

A szerb ortodox egyház egyik legmagasztosabb, de egyben legnehezebb tisztségébe történt beiktatása alkalmából fogadja őszinte jókívánságainkat Szabadkáról, abból a városból, amely pár nappal ezelőtt vendégül látta a koszovói Gračanica község polgármesterét, és Berane község polgármesterét, a testvéri Montenegróból. Mint ahogyan örömmel és az egység szellemében összegyűltünk Szabadka város napjának megünneplésére, úgy ma is, pravoszláv népünk Bácskától Koszovóig, Budimljától Grbaljig, minden vidéken, ahol szerbek élnek,  az ön beiktatását ünnepli, ami egyházi teljességében, Porfirije pátriárka jelenlétében történt meg.

A hit, a remény és a szeretet ismételten legyőzték az erőszakot és az emberietlenséget, és biztosak vagyunk abban, hogy az ön beiktatásával végre begyógyulnak majd mindazok a sebek, melyeket azok okoztak, akik megkísérelték megakadályozni, hogy a Cetinjei Szent Péter trónjára lépjen.

Kívánom, hogy még sok évig szolgálja az Urat, és a világ minden szerb pravoszláv hívőjével egyetemben örömmel kiáltom: a szolgálatra méltó!“

                                                                                               Stevan Bakić
                                                                                     Szabadka polgármestere