Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester átadta a trófeákat a Vajdasági Aranykesztyű ökölvívó torna győzteseinek

2021.09.05.

A Szabadka főterén felállított küzdőtéren vívott döntő mérkőzések után, a legjobb női és férfi versenyzőknek járó trófeák kiosztásával és a nemzeti himnusszal zárult ma az egyik legrangosabb ifjúsági ökölvívó torna, a 39. Vajdasági Aranykesztyű, amelyen szeptember 1. és 5. között 20 válogatott mintegy 200 ifjú versenyzője mérte össze erejét. A fődíjat a férfiak kategóriájában Rastko Simić, a szerbiai válogatott fiatal ökölvívója, míg a nők közül Sara Ćirković válogatott sportolónő vihette haza. A győzteseknek a trófeákat Szabadka polgármestere, Stevan Bakić adta át.

14519_1.jpg

Örömét fejezve ki afelett, hogy Szabadka adott otthont a 39. Vajdasági Aranykesztyű tornának, a bokszvilág egyik legjobb és legelismertebb versenyének, Stevan Bakić polgármester ez alkalomból elmondta: nem véletlen, ebből a városból indult.

„Városunk szorgos sportszervezői a Vajdasági Aranykesztyűt, ezt a tornát, amely az ökölvívás nagy tehetségeit helyezi előtérbe, 1980-ban szervezték meg első ízben. Ezalkalomból szeretnénk tisztelegni a Spartak Ökölvívó Klub legsikeresebb versenyzőire és sportmunkásaira is, például Gyulai Lajosra, Pavle Šovljanskira, Dragan Vujkovićra és sok más bokszolóra, közöttük Tomislav Anteljra is, aki e verseny szervezésének oroszlánrészét vállalta fel. A téren egybegyűltekhez és a tornán részt vevő fiatal sportolókhoz szólva azt kívántam nekik, hogy pályafutásuk során kiváló eredményeket érjenek el, Rastko Simićnek pedig, hogy legyen a szerb boksz büszkesége. Rendkívül örülök annak, hogy ez a hagyományos sportesemény a lehető legnagyobb rendben zajlott le, hogy városunk, amely értékeli az ökölvívás nemes művészetét, megfelelt az elvárásoknak, és hogy a szabadkai közönség élvezhette a hazai és külföldi fiatal versenyzők közötti nagyszámú korrekt mérkőzést“ – mondta Stevan Bakić polgármester.

14519_2.jpg

A Vajdasági Aranykesztyű torna győztese, Rastko Simić nyerte el a legjobb hazai versenyző címet is, az ifjú sportolónők között pedig Sara Škapik érdemelte ki ezt az elismerést, akinek a díjat Nataša Aleksić, a Szabadkai Városi Tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja adta át.

A 39. Vajdasági Aranykesztyű ökölvívó torna mérkőzéseit az első három napon az Ivan Sarić Műszaki Iskolában, majd a Sportcsarnokban tartották meg, a mai jó időjárás pedig kedvezett annak, hogy a döntő meccseket a város főterén tudják megtartani.

14519_3.jpg