Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke ma megtekintette a gázvezetékhálózaton folytatott munkálatokat Újfalu helyi közösségben

2021.09.06.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma Újfalu helyi közösségbe látogatott, hogy megtekintse a gázvezetékhálózat bővítésén végzett munkálatokat a Jasenovac utcában, ahol 3,7 km gázvezeték épül 100 újabb háztartás számára biztosítva a lehetőséget a csatlakozásra. Az elnök ez alkalommal azt nyilatkozta, hogy az infrastruktúra fejlesztése, vagyis a gázvezetékhálózat, a csatornahálózat, a vízvezetékhálózat és az úthálózat bővítése minden helyi önkormányzat egyik alapvető feladata, így a mi szabadkai önkormányzatunké is.

14528_1.jpg

Azon elégedettségének hangot adva, hogy a Szabadkai Gázművek KKV idén 10 km gázvezetékhálózat kiépítésének munkálatait kezdte meg, és ebből valamivel kevesebb, mint 4 km Újfalu helyi közösség területén kerül kivitelezésre, dr. Pásztor Bálint arról tájékoztatott, hogy a Zorka, a Sétaerdő, Radanovác, Kisradanovác, Kér, Gát és Sándor helyi közösségekben is épül majd a gázvezetékhálózat.

„Emellett idén további 10 km gázvezeték terve készül még el, ami jövőre épül meg. Nincs ugyan túl messze a Városházától, de ez a helyi közösség nagyon sok gonddal küzd, ezek közül is a legnagyobb, hogy területének viszonylag jelentős részén nincs csatornahálózat. Remélem, belátható időn belül ez is kedvezően változik, mint ahogyan ma azt mondhatjuk el, hogy ezeket a munkálatokat követően Újfalu HK 90%-ában lesz gázvezeték. – mondta dr. Pásztor Bálint.

Az elnök kitért a Tisztább Szerbiáért elnevezésű projektre, melynek keretében a szabadkai önkormányzat területén 110 km szennyvízcsatorna épül ki.

14528_2.jpg

„Bizakodva tekintünk a jövőbe, a Tisztább Szerbiáért projekt vonatkozásában, hiszen ez a 110 km azt jelenti, hogy 48 km Szabadkán, 12 km Palicson, 25-25 km pedig Bajmokon és Csantavéren, és ez utóbbi két településen szennyvíztisztító is épül. Nap mint nap az infrastruktúra fejlesztésén, a lakosság életfeltételeinek javításán dolgozunk, akár a városi, akár az elővárosi helyi közösségek esetében. A gázellátást illetően a hálózat a következő időszakban a külvárosi helyi közösségek felé is bővülni fog. Ez egyébként a leggazdaságosabb fűtési mód, a lakosság számára más szempontok miatt is a legkedvezőbb, ezért a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a gázvezetékhálózat bővítésére városunk területén”. – mondta dr. Pásztor Bálint.  

Ződi Ildikó, a Szabadkai Gázművek KKV igazgatója elmondta, hogy a tavalyi évben főleg Palicson épült a gázvezeték, idén pedig Újfalu HK területén folynak munkálatok, ahol 3,7 km gázvezeték épül.

14528_3.jpg

Újfalu helyi közösségben száz fogyasztó csatlakozhat az újonnan épülő hálózatra, míg a városunk területén épülő további 10 km vezetékre mintegy 300 fogyasztó. Nagy az érdeklődés a gázvezetékhálózatra csatlakozás iránt, a tervben 350 csatlakozás szerepel az idei évben, de már 385 érdeklődőnk van” – mondta az igazgató, és hozzátette, hogy a csatlakozás ára 100.000 dinár, valamint, hogy a Szabadkai Gázművek szolgáltatásait mintegy 11.000 fogyasztó veszi igénybe.

14528_4.jpg

Tóth Gábor, Újfalu HK tanácselnöke megköszönte a városvezetőségnek és a Szabadkai Gázművek Közművállalatnak az e jelentős projekt megvalósításában tanúsított támogatást.

Az Újfalu helyi közösségben tett látogatáson jelen voltak Kern Imre alpolgármester, valamint Góli Csilla, Bognár Pásztor Hajnalka és Ercsi Hargita városi tanácstagok is.

14528_5.jpg