Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester fogadta a zvorniki fiatalokat

2021.09.11.

„Nagyon örülök, hogy fogadhatlak titeket itt Szabadkán, a mi városunkban. A Városháza csodálatos épületében vagyunk, amely kiemelt jelentőségű műemlék, illetve annak a dísztermében, a legszebb részében. Itt tartják a legszebb ünnepségeket, itt hozzák meg a város számára legfontosabb döntéseket, vagyis a városi képviselő-testület itt ülésezik. A Városháza mellett kiemelkedő jelentőségű műemlék a zsinagóga is. A szerb Drinákról jöttetek el hozzánk, a híres Zvornikból, a dicső és büszke történelmű városból, a városból, ahol a szerb nép harcolt a megmaradásáért és kiharcolta azt. Nekünk nincs folyónk, de van Palicsi-tavunk, és szintén nagy történelmünk, melyhez a szerb nép nagy mértékben hozzájárult” – mondta ma Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a zvorniki ifjúságnak és a szabadkai Közgazdasági Kar és az Építőmérnöki Kar aktivistáinak.

14550_1.jpg

A polgármester tájékoztatta a vendégeket arról, hogy Szabadkán nagyszámú Boszniai Szerb köztársaságbeli és bosznia-hercegovinai ember él, hogy a Republika Srpska Egyesület nemrégiben ünnepelte a hagyományőrző napokat, és nagyon sikeresen őrzi a szülőföld hagyományait és ápolja a szokásait és rendszeresen látogatja és segíti.

„Aleksandar Vučić elnökünk és a Boszniai Szerb Köztársaság vezetője, Milorad Dodik politikájának célja, hogy Szerbia megerősítse a Boszniai Szerb Köztársaságot, és hogy a fiatalok a Drina ezen az oldalán elvégzett tanulmányaik és megszerzett tapasztalataik után visszatérjenek hazájukba és ott építsék ki magánéletüket és pályafutásukat, megőrizve a védekező-honvédő háború örökségét, amelyben szüleitek védték és biztosították a jövőtöket" - mondta Bakić polgármester.

14550_2.jpg

Bakić polgármester megígérte, hogy Szabadka város és ő személyesen is mindig elkötelezett lesz a Boszniai Szerb Köztársasággal fennálló kapcsolatok megerősítése és új kapcsolatok kiépítése mellett.

„Kérlek titeket, kedves ifjú barátaim, hogy továbbítsátok üdvözleteimet mindenki számára a ti tájaitokon, és hívjátok el társaitokat egy szabadkai látogatásra, jöjjenek ide tanulni, tudva azt, hogy itt testvéri támogatás fogadja őket és új barátságok, ami híd a két városunk között, melyek a jövőben sokat tudnak együtt elérni" - tette hozzá Bakić, és kellemes itt tartózkodást kívánt a Zvornikból érkező vendégeknek.

14550_3.jpg

A zvorniki fiatalok nevében Velja Tijanić mondott köszönetet Stevan Bakić polgármesternek, az Ifjúsági Fejlesztő Központnak és a Szerbiai Egyetemista Üdültetőknek.

"Kölcsönös megelégedésre szeretnénk folytatni az együttműködést annak érdekében, hogy tovább erősítsük a kapcsolatot a Boszniai Szerb Köztársaság és Szerbia fiataljai között. Örülök annak is, hogy egy ilyen típusú tanulmányi látogatáson keresztül lehetőségünk nyílik arra, hogy egy másfajta módon ismerjük meg anyaországunkat, Szerbiát. Remélem lesz alkalmunk viszonozni a vendégszeretetét és remélem, hogy ez csak a kezdete egy gyönyörű együttműködésnek" - mondta Tijanić.

14550_4.jpg