Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megemlékeztünk az Európai Mobilitási Hétről

2021.09.21.

Szabadka Város Önkormányzata az idén 12, 13, 14 és 15 éves gyerekek részére szervezett kerékpározási gyakorlatot a Kizur István Általános Iskola udvarában felállított oktatópályán, ezzel emlékezve meg az Európa Bizottság által alapított és támogatott Európai Mobilitási Hétről. E rendezvény célja népszerűsíteni a közlekedés fenntartható módjait, mint a kerékpározás vagy a gyaloglás.

 14576_1.jpg

A kerékpáros oktatópályán rendezett gyakorlaton a Kizur István iskola azon diákjai vehettek részt, akik sikeresen teljesítették a közlekedésbiztonsági témára összeállított selejtező tesztet. Az oktatópályán a gyakorlati képzést közlekedési rendőrök vezették, a legjobban teljesítő kislány és kisfiú pedig kerékpárt kapott ajándékba.

„Ennek az akciónak nem csak az volt a célja, hogy ezt a kis csapatot megtanítsuk biztonságosan közlekedni, hanem hogy a közlekedés valamennyi résztvevőjének, úgy a járművezetők, mint a gyalogosok és különösen a kerékpárosok figyelmét felhívjuk a felelős és biztonságos közlekedésre. Ez azt jelenti, hogy használjanak lámpát a kerékpárjukon, hogy közlekedjenek meggondoltan, tartsák be a szabályokat, hogy járművük legyen műszakilag jó állapotban, figyelmüket maximálisan összpontosítsák környezetükre, és ne használjanak olyan eszközöket, amelyek csökkentik vagy elvonják figyelmüket“ – mondta el a sajtó képviselőinek Petar Pantelinac, Szabadka Város Közlekedésbiztonsági Tanácsának elnöke.

 14576_2.jpg

Ezután köszönetet mondott a szabadkai Parking Kommunális Közvállalatnak, hogy a SU bajk szolgáltatás első ötven regisztrált felhasználójának 500 dináros előfizetést ajándékozott.

14576_3.jpg