Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt a 24. Méhészeti Napok

2021.09.25.

Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja ma Szabadka város polgármestere, Stevan Bakić nevében ünnepélyesen megnyitotta a sorrendben 24. Méhészeti Napokat, amit a Köztársaság téren, a kék szökőkútnál tartanak a Pčela Méhész Egyesület szervezésében szeptember 24. és 26. között. Ezen a hagyományos rendezvényen 19 hazai méz- és egyéb méhészeti termék előállítója, valamint számos méhészeti berendezés, tartozék és eszköz gyártója jelent meg.

14581_1.jpg

Hangsúlyozva, hogy városunkban a méhészetnek nagy hagyományai vannak, Samardžić a megjelentekhez szólva külön köszöntötte a fiatalokat és gyermekeket, akik - mint mondta – az ünnepélyes megnyitó előtti fellépésükkel megszépítették ezt az eseményt.

14581_6.jpg

"Úgy gondolom, hogy ezek közül a kis-nagy emberek közül néhányan belátható időn belül méhészkedni fognak. A méz és a méhészeti termékek népszerűsítése szintén fontos az egészséges életmód népszerűsítése érdekében az egészséges táplálkozás révén, ami különösen fontos a megelőző intézkedések egyikeként, válaszul azokra a kihívásokra, amelyeket mi, mint társadalom az elmúlt 18 hónapban átéltünk. A szabadkai önkormányzat támogatja méhészeinket azon az úton, hogy a méhészet a mezőgazdaság fontos ágává váljon, nem csak, amikor erről az eseményről van szó, hanem sok más tevékenységben is. "Még egyszer köszöntöm Önöket ezen a szép eseményen, és Szabadka polgármestere, Stevan Bakić nevében ünnepélyesen megnyitottnak nyilvánítom a huszonnegyedik méhészeti napokat- mondta Srđan Samardžić.

14581_3.jpg

A nyitóünnepség után a szabadkai Pčela Méhész Egyesület elnöke, Dragoljub Matić átnyújtott Srđan Samardžićnak egy üveg mézet, emlékeztetve arra, hogy a Dužijancán a hagyományok szerint átadják az új lisztből készült kenyeret a méhészeti napokon pedig az első mézet.

14581_4.jpg

A mai ünnepségen, amely szabadkai és kiskunhalasi mazsorettek és méz lovagok felvonulásával kezdődött a Szabadság téren, alkalmi művelődési programot is tartottak, amelyben felléptek a szabadkai Bratstvo ME tagjai és az Október 10. Általános Iskola 1. osztályának diákjai.

14581_5.jpg