Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Munkaülést tartottak A vajdasági sport fejlesztése című projekt keretében

2021.09.30.

A vajdasági sport fejlesztése című projekt munkatervének megfelelően ma a szabadkai Városháza kék termében megtartották a sorrendben ötödik munkaülést, melynek témája a sportélet helyi szintű működtetése volt. Az ülésen részt vettek a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság, valamint a szabadkai, a topolyai, kishegyesi és verbászi önkormányzatok képviselői.

14592_1.jpg

Nataša Aleksić, a Szabadkai Városi Tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja ez alkalomból elmondta, hogy a munkaülésen több témát is érintettek, elsősorban a sportok önkormányzati szintű fejlesztéséről, valamint a felügyeleti ellenőrzésről.

14592_2.jpg

„Ezen az építő jellegű értekezleten tapasztalatokat cseréltünk a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság képviselőivel, valamint Topolya, Kishegyes és Verbász községek képviselőivel, meghatároztuk a helyi szintű sportfejlesztéssel kapcsolatos további intézkedések prioritásait és irányait, és megállapodtunk abban, hogy folytatjuk az együttműködést a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkársággal, új fejlesztési programok indításával“ – emelte ki Nataša Aleksić. 

Binder Aranka tartományi sport és ifjúsági titkár elmondta, hogy ma Szabadkán az ötödik munkaülést tartották meg A vajdasági sport fejlesztése című projekt keretében tervezett tizenegyből.

„Célunk, hogy a 45 vajdasági község képviselői előtt ismertessük az egyébként már évek óta hatályos sporttörvény rendelkezéseit, és hogy rámutassunk olyan lényeges dolgokra, mint például a határidők, a programok, költségvetések. Az önkormányzatoknak általában sok kérdésük van, különösen a sportfelügyelőséget illetően, és titkárságunk azt szeretné, ha olyan intézményként tekintenének ránk, amelyhez bizalommal fordulhatnak, bármilyen kérdésük vagy kétségük van a sporttörvény alkalmazását illetően“ – mondta Binder Aranka.

14592_3.jpg

Hozzátette, hogy a közeljövőben egy igen dinamikus időszak következik, mivel folyamatban van Szerbia új sportfejlesztési stratégiájának meghozatala.

„Ennek megfelelően készítjük majd el a vajdasági sportfejlesztési programot is a megfelelő cselekvési tervekkel, a sporttörvény értelmében pedig valamennyi önkormányzat köteles a saját sportfejlesztési programját kidolgozni. A mai találkozó ideális alkalmat nyújtott arra, hogy tapasztalatokat cseréljünk és értékes információkat gyűjtsünk, amelyek segítenek majd ezeknek az országos és tartományi szintű, kulcsfontosságú dokumentumoknak a kidolgozásában, de ugyanakkor arra is, hogy segítsünk az önkormányzatoknak abban, hogy ezeket az információkat beépítsék saját leendő fejlesztési programjaikba“ – emelte ki Binder Aranka.

14592_4.jpg