Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Gyermekhét rendezvény megnyitója

2021.10.04.

A Szerbiában október 4-10. között tartott hagyományos Gyermekhét rendezvény mottója „A gyermek azért gyermek, hogy szeressétek és megértsétek”, amit Ljubivoje Ršumović neves költőnk Gyermek című verse ihletett. A rendezvényt városunkban is megszervezik, megnyitója a kék szökőkútnál volt, héliummal töltött léggömberegetéssel, melyekre néhány szabadkai általános iskola tanulói felírták a kívánságaikat. A legnagyobb nemzeti gyermekrendezvény mai megnyitóján jelen volt Szabadka polgármestere, Stevan Bakić is. Városunk ezen a héten a gyermekek és az alkotásaiknak és jogaiknak szentelt aktivitások jegyében lesz.

14600_1.jpg

Jasmina Stevanović, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára ez alkalommal kijelentette, hogy minden szabadkai iskola megtartja a Gyermekhetet, a lehetőségeihez és helyi adottságaihoz mérten, különböző programokkal, műhelyfoglalkozásokkal és a gyermekekkel folytatott beszélgetések megszervezése révén.

14600_2.jpg

„Mi helyi önkormányzatként intézkedések sorát foganatosítjuk annak érdekében, hogy gyermekeink mindig a világ középpontjában legyenek, és ezáltal segítsük őket jogaik érvényesítésében. A gyermekek jogainak védelméről, előmozdításáról és ismertetéséről folytatott folyamatos gondoskodással, amelyben minden releváns társadalmi szereplő részt vesz, megmutatjuk, hogy fontos számunkra, hogy gyermekeink védettek és boldogok legyenek, hogy ösztönző, egészséges és biztonságos környezetben éljenek, ahol teljes mértékben kiteljesedhetnek” - mondta Jasmina Stevanović.

 14600_3.jpg