Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete 14. ülésének bejelentése

2021.10.06.

„A városi képviselő-testület holnapi, tizennegyedik ülésén 15 napirendi pont szerepel, melyek közül a legjelentősebb a Határozat meghozatala Szabadka Város mezőgazdasági földterületei védelme, rendezése és használata 2021. évi programjáról, valamint a Rendelet meghozatala a Csantavér település egy része – a Szabadka-Csantavér községi út, a Csík-ér védőövezete és a 303 számú IIB rendű országút közötti szakasz részletes szabályozási tervének meghozataláról” – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza Médiaközpontjában a képviselő-testület 2021. október 7-re, 9.00 órai kezdettel összehívott 14. rendes ülésével kapcsolatos mai sajtótájékoztatóján.

14603_1.jpg

A Szabadka Város mezőgazdasági földterületei védelme, rendezése és használata 2021. évi programjának meghozatala szokásosan az év végén történik, mondta, és hozzátette, hogy nagyon örül annak, hogy míg tavaly erre decemberben került sor, idén már a képviselő-testület októberi ülésén kerül elfogadásra.

„Mint az ismeretes, ezt a programot a Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium hagyja jóvá és általában várni kell a jóváhagyásra, idén azonban már az októberi ülésünkön elfogadhatjuk Szabadka Város mezőgazdasági földterületei védelme, rendezése és használata 2021. évi programját. Az önkormányzat területén élő minden polgár számára jelentős ez a program, nem csak a mezőgazdasággal foglalkozók számára, hiszen a város 99,56 millió dinár összegű bevételt valósít meg ezzel a programmal, ami a teljes összeg 40%-a, ugyanis a törvény értelmében a bevétel 40%-a a helyi önkormányzatot illeti, 30-30%-a pedig Vajdaság Autonóm Tartományt, illetve a Szerb Köztársaságot. Ezekből az eszközökből tervezi költségvetését az illetékes titkárság, éspedig három rendeltetésre: a mezőgazdaság fejlesztésére, a vidékfejlesztést támogató intézkedésekre, valamint az állati eredetű termékek begyűjtésére és feldolgozására szolgáló létesítmények építésére” – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

14603_2.jpg

A képviselő-testület elnöke arról is beszélt, hogy a Csantavér település egy része részletes szabályozási tervének elfogadásával az Újzsednik-Csantavér másodrendű országút és a Csantavér-Szabadka helyi út kereszteződésén körforgalom létesítése is szerepel a tervben.

„Új körforgalom épül, emellett az egykori vasúti telkek rendeltetése is újraértelmezésre kerül, valamint meghatározásra kerül a Csík-ér védőövezete.“- tájékoztatott.

Megjegyezve, hogy már volt szó a Palicsi Állatkert új megbízott igazgatójának kinevezéséről a nyilvánosság előtt, amely tisztségre Sonja Mandićot jelölték, kifejezte reményét, hogy a holnapi ülésen meg is választják majd az intézmény megbízott igazgatójának és a Palicsi Állatkert hosszú idő után ismét az lesz, ami volt.