Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester megállapodást írt alá Vajdaság AT Európai Ügyek Alapjával

2021.10.06.

A Tartományi Kormányban tegnap megállapodást írt alá mind a 45 helyi önkormányzat és a Vajdasági AT Európai Ügyek Alapja a külső forrásokból finanszírozott projektek átfogó adatbázisába (BEFS) való felvételéről. A szabadkai helyi önkormányzat nevében a megállapodást Stevan Bakić polgármester írta alá.

14604_1.jpg

Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke, ebből az alkalomból kijelentette, hogy 2012. és 2019. között a tartományi közigazgatás 488 projektet támogatott több mint hét millió euróval.

Ebben az időszakban, mint mondta, a helyi önkormányzatok a Tartományi Kormány 3,2 millió eurós támogatásával 151 projektet valósítottak meg.

„Fontos a projektek köré csoportosulás. A következő időszakban egyre több pénzt fordítunk a környezetvédelemre és a helyi kommunális infrastruktúra fejlesztésére" – emelte ki Mirović.

Aleksandar Simurdić, Vajdaság AT Európai Ügyek Alapjának igazgatója azt mondta, hogy ennek a projektnek meg kell mutatnia, hogy az elkövetkező időszakban, három kormányzati szintként, az európai uniós partnerekkel együtt még konkrétabbak és hatékonyabbak lehetünk a rendelkezésre álló finanszírozási források tekintetében.

Nikola Bertolini, az Európai Unió szerbiai küldöttségének együttműködési vezetője, kijelentette, hogy sokat tehetünk együtt, és rendkívül fontos a tudatosítás a lokális közösségekben, valamint a gazdasági és regionális fejlődés letéteményeseinek integrálása.

 14604_2.jpg