Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Božić tartományi titkár látogatást tett Szabadkán

2021.10.07.

Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkár ma Szabadkára látogatott, ahol beszélgetést folytatott Bojan Šoralovval, az Észak-bácskai Körzet vezetőjével. A találkozás után, amelyen részt vett Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja is, az ágazati titkár megtekintette Vajdaság egyik legnagyobb faiskoláját is és beszélgetett a Szabadkai Erdőtelepítő Mozgalom képviselőivel. Božić a beszélgetés során kiemelte a mezőgazdaság fejlesztésére irányuló támogatások jelentőségét, és rámutatott arra, mennyire fontosak a helyszíni visszajelzések.

14608_1.jpg

„Ez egy kiváló alkalom arra, hogy megismerkedjem a konkrét problémákkal, és a javaslatokkal Vajdaság mezőgazdaságának további fejlesztését illetően. Tulajdonképpen a földművesek igényei azok a valós mutatók, amelyek alapján a pályázatokat meg kell szerkeszteni, ezekhez az információkhoz pedig csak úgy juthatunk, ha meglátogatjuk a gazdákat. Rajtuk kívül támogatjuk a helyi önkormányzatokat és a mezőgazdasággal foglalkozó társulásokat is. A Šoralov körzetvezetővel folytatott beszélgetésből értesültem arról, hogy a körzeten belül bizonyos területek rekultivációra szorulnak, ami mindenképpen a közös feladatunk lesz majd. Az erdőtelepítő mozgalom által üzemeltetett faiskolát illetően elmondhatom, hogy ez mindenképpen a kiváló példája a jól működő kezdeményezésnek“ – mondta Božić.

A titkár szavai szerint a tartományi titkárság az elmúlt négy évben összesen 1,32 millió dinárral támogatta a Szabadkai Erdőtelepítő Mozgalmat, az idén pedig az erdőtelepítési pénzalapból 326.000 dinárt különített el erre a célra.

14608_2.jpg