Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester felvette a harmadik COVID-19 elleni oltást

2021.10.08.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Zagorka Panić városi menedzser és gazdasági ügyekkel és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott polgármesteri tanácsos ma az új városháza épületében működő oltóponton felvették a COVID-19 elleni harmadik adag vakcinát. Az oltakozás után a sajtóhoz fordulva Bakić polgármester elmondta, hogy felvette a kínai Sinofarm gyártmányú oltóanyag harmadik adagját, hogy jól érzi magát, és kihangsúlyozta, hogy a tömeges átoltottság nem csupán az élet és az egészség védelme, vagy az egészségügyi rendszer tehermentesítése szempontjából kulcsfontosságú, de a gazdaság fejlődése és az élet rendes kerékvágásba való visszatérése tekintetében is elengedhetetlen.

14610_1.jpg

„Ma, amikor a világ számos országának gondot jelent az oltás első adagjának biztosítása is, mi kiváltságos helyzetben vagyunk, amit Szerbia biztosított számunkra, és már nagyban folyik a harmadik oltás. Én éppen felvettem a kínai Sinofarm gyár oltóanyagának harmadik  adagját, és saját példámmal mutattam meg, hogy felelősséget vállalok a szeretteimért, Szabadka városért és Szerbiáért. Az elmúlt közel két év alatt mindannyian láthattuk, milyen következményekkel jár ez a járvány. Ez pedig elegendő idő ahhoz, hogy felmérjük, mit kell tennünk, mert sajnos a járvány következtében mindannyian elveszítettünk valakit, aki kedves volt a számunkra, vagy volt olyan szerettünk, aki megküzdött a betegség komoly következményeivel“ - mondta Bakić.

14610_2.jpg

Sokszor feltette magának a kérdést: „vajon minden alkalommal ki kell innunk a tengert ahhoz, hogy megállapítsuk, sós a vize?“ – mondta a polgármester és kihangsúlyozta: meg kell értenünk, hogy oltás nélkül nem tudjuk megállítani ezt a járványt.

„Nem szabad azokra hallgatnunk, akik nem akarnak jót sem nekünk, sem városunknak, sem Szerbiának. Mindenkit a saját lelkiismerete és felelősségtudata kell hogy vezéreljen abban, hogy felvegye az oltást, hogy megállítsuk a bajt, és visszatérjünk a normális életbe, felesszük gazdaságunkat és sikereket érjünk el“ – üzente a lakosságnak Stevan Bakić polgármester.

14610_3.jpg