Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester átadta a közlekedési rendőrség igényeihez alakított speciális járművet

2021.10.08.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić ma a Szabadkai Rendőrkapitányság igazgatóságánek épülete előtti téren Borivoj Mucaljnak, Szabadka rendőrfőnökének átadta annak a Fiat Ducatónak a kulcsait, amely a közlekedési rendőrség munkájához szükséges eszközökkel van felszerelve. Bakić polgármester ez alakalomból örömét fejezte ki, hogy átadhatja ezt a speciális járművet a szabadkai rendőrségnek, amely hozzájárul majd a közlekedésbiztonság növeléséhez városunkban.

14612_1.jpg 

„A jármű különleges berendezésekkel van felszerelve a közlekedési rendőrség feladatainak ellátásához, és 3,6 millió dinárba került, amit a Szabadka Város Közlekedésbiztonsági Tanácsának rendelkezésére álló pénzeszközökből biztosítottunk. Elmondanám, hogy ez a pénz a város területén elkövetett közlekedési szabálysértésekért kirótt bírságokból gyűlt össze, ugyanis a szabadkai önkormányzat az e forrásból származó eszközökből 30 százalékban részesül. Büszke vagyok arra, ahogyan a Közlekedésbiztonsági Tanács ezeket a pénzeszközöket elosztja, mert az éves programokban a rendőrség tárgyi eszközökkel való támogatása mellett vannak kiváló képzéseink, ingyenes gyermeküléseket osztottunk ki, videófelvételeket készítünk és sok mással is foglalkozunk, amivel növeljük és javítjuk a közlekedésbiztonságot“ – hangsúlyozta ki Bakić polgármester.

14612_2.jpg

Kiemelve, hogy a szabadkai önkormányzat kiváló együttműködést folytat a rendőrkapitánysággal, Bakić polgármester elmondta, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy ez az együttműködés a jövőben is folytatódjon, ami Szabadka valamennyi lakójának hasznára válik.

Borivoj Mucalj megköszönte az önkormányzatnak és Stevan Bakić polgármesternek az értékes adományt, ezt a járművet, melynek – mint mondta – többszörös funkciója van a közlekedésbiztonság növelésében.

14612_3.jpg

„Tudjuk, hogy közvetlenül Szabadka mellett húzódik a X. közlekedési folyosó, és itt van az Y-elágazás kerülőút is, és hogy ezeken az utakon fokozott a forgalom, különösen a turistaidény alatt. Ez a jármű sokban segíti majd a közlekedési rendőrség munkáját, és ezzel együtt növelni fogja majd a közlekedés biztonságát is. Ilyen módon mindenki számára, akik áthaladnak Észak-Bácskán, lehetővé tesszük a gyorsabb és biztonságosabb utazást. Hiszem, hogy a jövőben még jobb és sikeresebb együttműködést folytatunk majd a szabadkai önkormányzattal“ – mondta Borivoj Mucalj.

14612_4.jpg