Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, a képviselő-testület elnöke a Majsai Úti Általános Iskolába látogatott

2021.10.08.

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Szakállas Zsolt, tartományi kormányalelnök, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár, ma a Gyermekhét keretében látogatást tettek a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában, és megtekintették az iskolaépület villamos hálózata felújításán, illetve a világításcserén elvégzett munkálatokat, melynek finanszírozása a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság által meghirdetett pályázaton nyert eszközökből történt. Dr. Pásztor Bálint kijelentette, hogy ez az iskola példaként szolgálhat a többi szabadkai iskola számára, mert eredményes pályázati tevékenységet folytat mind a hazai, mind a külföldi támogatási lehetőségek tekintetében.

 14613_1.jpg

„Ma két okból vagyunk itt. Az egyik a Gyermekhét rendezvény, ezért a gyerekekkel együtt néztük meg a munkáikból készült kiállítás pannóit, a másik pedig a villamosvezetékek korszerűsítése, illetve és a világítás cseréje az iskola egy részében. Személyesen győződtünk meg arról, hogy a munkálatok kivitelezése nagyon magas színvonalon történt. A Tartományi Titkárság közel kétmillió dináros támogatásáról van szó” - mondta dr. Pásztor Bálint.

Ez az iskola - tette hozzá - sikeresen vesz részt a pályázatokon, ezt támasztja alá az az adat, hogy az előző években 14 millió dinár összegű beruházás valósult meg az iskolában hazai forrásokból, elsősorban a tartományi titkárságok pénzeszközeiből.

 14613_2.jpg

„A közel azonos összegű, mintegy 14 millió dinárnyi értékű munkálatokhoz az eszközöket Magyarország biztosította, a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával. Tehát az iskola az elmúlt néhány évben összesen 28 millió dináros támogatásban részesült. Ez mindenképpen nagyon pozitív, és az önkormányzat nevében meg kell dicsérnünk az iskola igazgatóját, Bognár Beátát, aki ilyen feltételeket biztosít a gyerekeknek és a tanároknak“ – hangsúlyozta ki dr. Pásztor Bálint.

Szakállas Zsolt köszönetet mondott a projekt valamennyi résztvevőjének és elmondta, hogy a pályázatokat tartományi szinten teszik közzé, de az iskolák azok, amelyek pályáznak, ezért nagyon fontos, hogy rendelkezzenek már előkészített dokumentációval és meghatározott prioritásokkal.

14613_3.jpg

„Nagyon lényeges, hogy az önkormányzat is áttekintse a helyzetet, és hogy közösen finanszírozzuk ezeket a projekteket, ezért külön öröm számomra, hogy Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, dr. Pásztor Bálint is itt van ma közöttünk, és természetesen a jövőben is együttműködünk majd közös projektek megvalósításán, és továbbra is igyekszünk korszerűsíteni iskoláinkat“ – emelte ki Szakállas Zsolt.

14613_4.jpg 

Bognár Beáta, az iskola igazgatója elmondta, hogy a projekt ezen részében száz régi lámpát cseréltek le korszerű LED izzókra, és reményét fejezte ki aziránt, hogy a közeljövőben sikerül a teljes projektet megvalósítani, és az összes lámpát lecserélni, hogy a diákoknak és a tanároknak kiváló, biztonságos és korszerű munkafeltételeket biztosítsanak.

14613_5.jpg