Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester: Szabadka működik, építkezik és halad előre

2021.10.16.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Ognjen Golubović, az Útfenntartó, Városrendezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója ma megtekintették a Zeta utca aszfaltburkolatán folyó javítási munkálatokat a szabadkai Kertváros helyi közösségben. A polgármester ez alkalommal kijelentette, hogy a városi költségvetésből összesen 140 millió dinárt határoztak meg újabb utcák aszfaltozására és a megrongálódott burkolatú utcák felújítására.

14630_1.jpg

Bakić polgármester elégedettségét fejezte ki, hogy megtekinthette a Kertváros HK egyik legfontosabb utcája, a Zeta utca helyreállításával kapcsolatos munkálatokat, mert mint mondta, ez a felújítás része a helyi közösség szélesebb körű útrendezésének - a Banija utca újjáépítésének és bővítésének, amely nemrég ért véget.

"A Zeta és a Banija utcákat összekötő Doboj utca már hétfőn új aszfaltot kap és ki lesz szélesítve. Ez javítja a közlekedési körülményeket a környező lakóépületek nagyszámú lakója és a gyermekeik számára, akik minden nap ide járnak iskolába. A Kertváros helyi közösség vezetőségének jól meghatározott prioritásai vannak a rendezés terén. A következő év folyamán bizonyos számú parkolóhely kiépítését tervezik, ami lehetővé teszi az út felszabadítását, valamint a zavartalanabb közlekedést és a közlekedés biztonságát" – emelte ki a polgármester.

Kihangsúlyozta, hogy az utak rendezése a lakosság számára szükséges és olyan tevékenység, amely látható.

14630_2.jpg

A Városházán szeptember közepén tartott sajtótájékoztatón, melyen ismertettük a jelenlegi városvezetés egyéves munkájának eredményeit, azt mondtam, hogy nagyon nehéz munkát végeztünk, ami nem volt látható, ez pedig Szabadka város költségvetésének konszolidálása és stabilizálása. Ezek most ennek a munkának a gyümölcsei, mert valódi alapok, nincs több hitelfelvétel, kölcsönzés vagy különféle kombinációk. Fel fogjuk újítani mind az óvodákat, mind a játszótereket, mert ha megvan a pénz, akkor tervezhetünk és meg is valósíthatjuk a tervezetteket. Szabadka tehát működik, építkezik és halad előre" - nyomatékosított Bakić polgármester.

A közelmúltban meghozott pótköltségvetés - tette hozzá - forrásokat biztosított ahhoz, hogy az év végéig további öt új utca kapjon aszfaltburkolatot, további három utca burkolata pedig fel legyen újítva.

Ognjen Golubović kijelentette, hogy a Zeta utcában ma fejeződik be a hat méter széles és 400 méter hosszú kopóréteg kivitelezése, a munkálatok összértéke 4,8 millió dinár, és a forrásokat a város költségvetése biztosította.

14630_3.jpg

„Hétfőn folytatjuk az öt méter széles és 150 méter hosszú kopóréteg kivitelezését a Doboj utcában. Ennek a 1,5 millió dinár értékű beruházásnak a megvalósításához szintén Szabadka város költségvetése biztosította az eszközöket. Befejeződtek a Banija utcában a munkálatok, amely egy méterrel lett kiszélesítve. Így létrejött egy nagy egység, amely ennek a helyi közösségnek az „ütőere”. Ezenkívül két szakaszban 40 – 40 parkolóhelyet alakítunk ki a Kertváros HK területén. Ily módon a Zeta utcai párhuzamos parkolást a terület belsejébe költöztetjük így biztosítva az utca elülső részét" - mondta Ognjen Golubović.

A Zeta utca útburkolata felújítási munkálatainak kivitelezője a szabadkai Vojput vállalat.

14630_4.jpg