Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja

2021.10.18.

Szabadka Város Emberkereskedelem Ellen Küzdő Helyi Csapata több programmal emlékezett meg október 18-áról, az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napjáról. A Széchenyi István Általános iskolában műhelyfoglalkozást szerveztek az első és nyolcadik osztályos tanulók részére, a Vöröskereszt szabadkai szervezetének oktatói vezetésével, a Vöröskereszt helyiségeiben az általános iskolák dolgozói részére tartottak foglalkozást, a délutáni órákban pedig a Vöröskereszt önkéntesei az emberkereskedelem elleni európai nap alkalmából performanszt adtak elő a város központjában.

14635_1.jpg

Ilija Đukanović, az emberkereskedelem ellen küzdő helyi csapat koordinátora ez alaklomból közölte, hogy Szabadka Város Emberkereskedelem Ellen Küzdő Helyi Csapata a továbbiakban is folytatja a megelőző és oktató munkát, különös hangsúlyt fektetve a gyerekek és szüleik, valamint a szakmai közvélemény tájékoztatására.

 14635_2.jpg

Az emberkereskedelem áldozatait védő központ adatai szerint a tavalyi év rendkívül nehéz volt, ami az azonosított áldozatok számában is tükröződik. Szerbiában ugyanis 57 áldozat volt, 80 százalékkal több, mint 2019-ben, az idei évben pedig már az első kilenc hónapban 34 áldozatot azonosítottak.

Szerbiában 11 éve emlékezünk meg az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napjáról, és e rendezvények alkalmából az illetékes intézmények mind arra figyelmeztetnek, hogy megelőzésként csak képzésekkel és műhelyfoglalkozásokkal lehet eredményeket elérni.