Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bemutatták Szabadka Város Gazdasági Tanácsának tevékenységeit

2021.10.19.

Milan Jerinkić és Srđan Samardžić, Szabadka Város Gazdasági Tanácsának elnöke és elnökhelyettese ma a Városháza médiaközpontjában megtartott sajtótájékoztatón ismertették a Szabadka Város Gazdasági Tanácsának tevékenységeit. Milan Jerinkić elmondta, hogy az alapszabálynak megfelelően a polgármester határozatával megalakult Szabadka Város Gazdasági Tanácsa, amit a szabadkai önkormányzat és a helyi vállalkozók 15 képviselője alkot, hogy szerepe és feladata, hogy tanácsadói testületként véleményezzen, indítványozzon és javaslatokat terjesszen a polgármester és a közigazgatási hivatal elé, a város gazdasági légkörének fejlesztése és a lokális közösség életkörülményeinek javítása érdekében.

14636_1.jpg

„A Tanács megalakulásával Szabadka gazdasága több évtized után először, a Tanácsban lévő képviselői révén lehetőséget kap arra, hogy véleményt nyilvánítson mindazokban a kérdésekben, amelyek közvetlenül érintik a vállalkozók és a vállalatok üzleti tevékenységét. Így először sikerült közvetlen kommunikációt teremtenünk a gazdaság és az önkormányzat között“ – emelte ki Jerinkić.

Elmondta, hogy Szabadka Város Gazdasági Tanácsa élén mindig egy, a gazdaságot képviselő tag áll majd, míg helyettese az önkormányzatot fogja képviselni, továbbá, hogy a tanács az alakuló és három rendes ülést követően meghozta működési tervét és programját, amely hét pontban foglalja össze a tennivalókat.

„Úgy véljük, hogy a jelen pillanatban a legfontosabb a szabadkai egyetem megalapítása, amit az önkormányzat még 2013-ban célként tűzött ki a helyi fenntartható fejlesztési stratégiájában. Az egyetem megalapítása több embert vonzana városunkba, ami nagyobb piacot, több munkát, több jövedelmet, nagyobb költségvetést, magasabb életszínvonalat, új technológiákat és mindenki számára több lehetőséget jelentene. Emellett prioritást jelent a turizmus és a palicsi turisztikai kínálat fejlesztése, az egykori Petar Drapšin (második) kaszárnya átalakítása ipari zónává a hazai cégek és vállalkozók részére, az egykori Zorka vegyi üzem területének ökológiai megoldása, a Diaszpóra Gazdasági napok megszervezése a karácsonyi és újévi ünnepek környékén, az önkormányzati vagyon kérdésének megoldása és Szabadka gazdasági arculatának kialakítása. A gazdasági tanács működési terve és programja a következő fázisban megkívánja, hogy meghatározzuk a prioritásokat és határidőket, és minden téma köré munkacsoportokat szervezünk, amelyek azok megoldásán fognak majd munkálkodni” – hangsúlyozta ki Milan Jerinkić.

14636_2.jpg