Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka a virágok jegyében

2021.10.27.

Marko Marić kommunálisügyi polgármesteri tanácsos nyitotta meg a Virágpiacot a Szabadság téren, ahol mától szombatig, október 30-áig kerti, beltéri, örökzöld és faiskolai virágokat, kiegészítőket, például virágcserepeket és a legmagasabb minőségű növényi tápanyagokat és virágkertészeti dekorációs eszközöket állítanak ki.

14645_1.jpg

A szabadkai önkormányzat támogatja a virágoknak és virágbarátoknak szentelt rendezvényeket – mondta Marko Marić ebből az alkalomból, majd hozzátette: ez a központi várostéren látható virágkiállítás tovább szépíti városunkat, amely – mint mondta – Szerbia egyik legszebb városa.

14645_2.jpg

„Köszönöm a négynapos rendezvény szervezőinek, hogy Szabadkát is beemelték azon városok közé, ahol virágkiállítást tartanak. Meghívom polgártársainkat a Virágpiacra, mert biztos vagyok benne, hogy itt találnak maguknak valamit. A virágok, mint ismeretes, a szeretet szót helyettesítik, és ez, nyilván egyetértenek velem, a megfelelő alkalom, hogy mindannyian egy kis szeretetet vigyünk otthonunkba. Itt az ideje annak is, hogy felelősségteljesen cselekedjünk és tartsuk tiszteletben a járványügyi intézkedéseket” – hangsúlyozta Marić.

A Virágpiac szervezője, a zombori Dušan Kontić köszönetét fejezte ki Szabadka Város Önkormányzatának, amiért felismerte az ilyen és ehhez hasonló rendezvények fontosságát.

14645_3.jpg

„Több mint 30 kiállító van jelen a Virágpiacon országunk különböző részeiről, Vranjétől, Vrnjačka Banjától és Jagodinától Újvidékig és Horgosig. Sajnos az őszi virágbemutatók sokkal kevésbé látogatottak, mint a tavasziak, pedig ez a megfelelő időszak a virágok ültetésére. Ezzel az idén június elején rendezett virágkiállításunkon a szabadkaiaknak adott ígéretünket teljesítettük, amikor is a nagy érdeklődésre való tekintettel bejelentettük, hogy ősszel Szabadkán is megjelenünk” – fogalmazott Dušan Kontić.

14645_4.jpg

A kiállítás minden nap 8:00 és 18:00 óra között tekinthető meg.

A Szabadság téri Virágpiac mellett, a Köztársaság téri sétányon a kerti virágok és palánták Garden flora elnevezésű regionális kiállítását és vásárt tartják.

14645_5.jpg