Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester átvette a Subotica-trans Közvállalat gépparkját gazdagító autóbuszok kulcsát

2021.10.29.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat telephelyén jelen volt annak a nyolc használt MAN  gyártmányú autóbusznak az átvételénél, amelyek ezután a szabadkai tömegközlekedést biztosító közvállalat gépparkját fogják gazdagítani. Bakić polgármester, miután a beszállító képviselője, Danilo Halmer szimbolikusan átadta neki az egyik autóbusz kulcsait, elmondta, hogy a Subotica-trans Közvállalat ezeket az autóbuszokat 38 millió dinárért vásárolta, amit az önkormányzat a városi költségvetésből biztosított, hogy nagyon elégedett ezzel a vásárlással, mert egy neves gyártó járműveiről van szó, amelyekben kevés megtett kilométer van és jól karban tartottak.

14648_5.jpg

Bakić polgármester miután megjegyezte, hogy a Subotica-trans Közvállalat megfelelő kapacitással rendelkezik az autóbuszok szakszerű, rendszeres karbantartására és hosszú élettartamuk biztosítására, méltatta a cég igazgatójának és szakmai csapatának elkötelezettségét, akik – mint mondta – felismerték, hogyan lehet minőségi, de gazdaságos módon emelni a közösségi közlekedési szolgáltatások színvonalát és megújítani a járműparkot

„Ez azon napok egyike, amikor boldognak, büszkének érezzük magunk, amikor látjuk, hogy igyekezetünk és munkánk nem hiábavaló, és amikor learatjuk ennek a munkának a gyümölcsét. Elégedett vagyok és büszke arra, hogy ezzel is sikerült javítanunk polgártársaink életminőségén, de nem elégszünk meg ennyivel. Az adófegyelem növelésével, amit megbízásom első napjától kezdve alkalmazok igyekszünk további forrásokat biztosítani, hogy lecseréljük a többi autóbuszt is, tovább növelve ezzel a közlekedés biztonságát és jobb szolgáltatásokat nyújtva a Subotica-trans utasainak, akik a mi polgáraink” – hangsúlyozta Bakić polgármester.

Kiemelte, hogy mindannyiunknak közösen igyekeznünk kell, hogy a Subotica-trans Közvállalat fenntartható legyen. És még sokáig ki tudja szolgálni városunk lakosságát, hagyományainkhoz hűen, mert Szabadkán a közösségi közlekedés kezdetei 1897-ig nyúlnak vissza.

14648_7.jpg

Stevan Bakić polgármester rámutatott arra, hogy a Subotica-trans Közvállalatot súlyosan érintette úgy a világjárvány, mint az energiaválság, ami jelentősen kihat majd ennek a közvállalatnak a működésére.

„Élnék az alkalommal, hogy gratuláljak az igazgatónak és a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat valamennyi dolgozójának, hogy munkájukkal és igyekezetükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalat továbbra is zavartalanul működik, és hogy a szolgáltatásaikat igénybe vevő utasok, vagyis városunk lakossága eddig egyetlen problémát sem érzékeltek. Továbbra is valamennyi járat zavartalanul működik, teljes kapacitással, és az önkormányzat megtesz mindent annak érdekében, hogy ez a továbbiakban is így legyen“ – mondta Stevan Bakić polgármester, és azt kívánta a vállalat valamennyi dolgozójának, hogy továbbra is kiváló sikereket érjenek el, hogy továbbra is szorgosak és takarékosak legyenek. És hogy az alapítójukkal, vagyis az önkormányzattal közösen tovább növeljék Szabadka lakosságának életszínvonalát.

Dejan Ljubisavljević, a Subotica-trans Közvállalat megbízott igazgatója elmondta, rendkívül elégedett, amiért a ma már nem is létező FAP Sanos gyár által gyártott, immár 31 éves autóbuszokat, amelyek hárommillió kilométert ettek már meg, rendkívül jó minőségű és megfelelően karbantartott, tíz éves MAN autóbuszokra cserélik, amelyek eddig körülbelül 500.000 kilométert tettek meg.

14648_8.jpg

„Az autóbuszok Németországból és Ausztriából lettek importálva, és városi, elővárosi és legfeljebb 250-300 kilométeres utakra szolgálnak. Ezek a járművek nagyobb sokú biztonságot jelentenek majd, és sokkal jobb minőségű szolgáltatást tudunk velük nyújtani, ugyanakkor csökkenteni fogjuk működési költségeinket is, mert egységesítjük járműparkunkat. Ezek az autóbuszok a Subotica-trans Közvállalt számára egy fantasztikus segítséget jelent“ – mondta Dejan Ljubisavljević.

14648_6.jpg