Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Aláírták a ROMACTED program II. szakaszán belüli együttműködési protokollt

2021.11.02.

A Képviselők Klubjában írták ma alá az Európa Tanács, az Emberi- és Kisebbségjogi és Társadalmi Párbeszéd Minisztériuma és Szabadka Város Önkormányzata közti, a ROMACTED program II. szakaszának keretében folytatott együttműködésről szóló protokollt. A projekt az Európai Bizottság és az Európa Tanács közös kezdeményezése és a Nyugat-Balkán és Törökország területén valósul meg. Az együttműködési dokumentumot Gordana Čomić emberi- és kisebbségi jogi és társadalmi párbeszédért felelős miniszter, Tobias Flessenkemper, az Európa Tanács belgrádi missziójának vezetője, Szabadka város nevében pedig Ilija Đukanović, a városi tanács tagja és a Romák Helyzetének Előmozdításával Foglalkozó Tanács elnöke írta alá.

 

A dokumentum valamennyi aláírója vállalja, hogy partnerséget alakít ki a roma közösség helyzetének javítása érdekében helyi szinten, és hozzájárul a roma populációt érintő intézkedések, tervek és projektek létrehozásához, végrehajtásához és nyomon követéséhez.

Szabadka Város a ROMACTED program I. fázisát sikeresen megvalósította, ezért az együttműködés folytatása az előző időszakban kifejtett minőségi munka eredménye.

A ROMACTED program II. szakaszán belüli együttműködési dokumentumot a szabadkai önkormányzat képviselőin kívül Aleksinac, Apatin, Bács, Kostolac, Kragujevac, Kruševac, Lebane, Niš, Pirot, Prokuplje, Vrnjačka Banja, Zaječar és Zvezdara község képviselői írták még alá.

14653_3.jpg

Az Európai Unió és az Európa Tanács által finanszírozott, és az Európa Tanács által végrehajtott ROMACTED program II. szakasza 2021 januárjában kezdődött és 2024 decemberéig tart.