Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester: A legkisebbeknek szóló projektek megvalósulása mindig nagy öröm

2021.11.12.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma megtekintette a Pescsara Helyi Közösségben a Széchenyi István Általános Iskola Šabac utcai épülete udvarában felújított sportpályát. A polgármester ez alkalomból elmondta, hogy ennek a különféle labdajátékokra szolgáló, multifunkcionális sportpályának a felújítására az önkormányzat 2,2 millió dinárt különített el a költségvetésben, aminek köszönhetően a Pescsara, a Zorka és Kelebia helyi közösségekben élő diákok ezután egy, a legmagasabb standardok szerint épült pályát használhatnak majd.

14679_1.jpg

„Mindig külön öröm a számomra, ha olyan projekt valósul meg, amely a legkisebbeket szolgálja. Szabadka Város Önkormányzata minden iskola kiegyensúlyozott fejlesztését tartja szem előtt, s így az elmúlt években egyenlő mértékben javítottuk a feltételeket a bel- és külvárosi, valamint a falusi iskolákban is, mint például Újzsedniken, Györgyénben, Nagyfényen és Békován“ – hangsúlyozta ki Bakić polgármester.

Elmondta, hogy a Széchenyi István Általános Iskola 165 éves hagyománnyal rendelkezik, négy épületben működik 950 diákkal, hogy a Šabac utcai iskolaépületbe 140 tanuló jár, és hogy a sportpálya felújításával a testnevelés minősége magasabb szintre emelkedik.

14679_2.jpg

„Ez a sportpálya a Pescsara, a Zorka és a Kelebia helyi közösségekben élő valamennyi fiatal életét jobbá teszi, mert az iskola vezetőségével történt megbeszélés szerint azt ők is használhatják majd. Az igazgatónőnek, az iskola diákjainak és e három heyi közösség fiataljainak azt kívánom, hogy ezt a felújított multifunkcionális sportpályát használják egészséggel, és igyekezzenek azt úgy használni, hogy minél tovább szolgálja őket. Megköszönném a Pescsara helyi Közösség lakóinak és a szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójának a projekt megvalósításához nyújtott logisztikai segítséget. Szabadka város a jövőben igyekezni fog még több pénzt fektetni az iskolákba és a teljes infrastruktúra kiépítésére városunk területén“ – mondta Stevan Bakić polgármester.

Vesna Vajs, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója megköszönte Bakić polgármesternek és a közigazgatási hivatalnak, hogy segítettek a Šabac utcai iskola sportpályájának felújításában, ami éppen abban az évben készült el, amikor az iskola fennállásának 165. évfordulóját ünnepli.

14679_3.jpg

„Hiszem, hogy ezt a sportpályát, amely többszörös jelentőséggel bír nem csak iskolánk, de az egész helyi közösség számára is, még sok évig fogjuk használni, úgy különféle sportrendezvényekre és eseményekre, mint a testnevelés oktatására is, annál is inkább, mivel ennek az épületnek nincs tornaterme“ – mondta Vesna Vajs.

14679_4.jpg

A felúj0tott sportpálya átadásán jelen voltak Bojan Šoralov, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője, valamint Srđan Samardžić és Nataša Aleksić, a Szabadkai Városi Tanács tagjai is.

14679_5.jpg