Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester látogatást tett a Kolevka Otthon felnőttek számára fenntartott napközi otthonában

2021.11.17.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma meglátogatta a Kolevka Otthon értelmi fogyatékos felnőttek napközi otthonát, és ez alkalommal adott nyilatkozatában elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat törekszik arra, hogy fejlessze a Banija utcai otthon feltételeit, mert a felhasználók és a szüleik számára is nagyon fontos intézményről van szó, akik tudják, hogy gyermekeik szép és kellemes, békés és természetes környezetben vannak, ahol elhivatott szakemberek foglalkoznak velük. 

14690_1.jpg 

„A mai napon meglátogattuk a Kolevka szolgáltatásait igénybe vevő, felnőttek számára fenntartott létesítményt, melynek nemes küldetése a fejlődési zavarokkal küszködők egész életen át tartó támogatása, és amely mindent megtesz, hogy megkönnyítése mindennapjaikat. A Banija utcai napköziotthon 1968 óta létezik, és az egyik legrégibb az országban. 2015 óta a Kolevka igazgatása alatt áll, azóta kapacitásai jelentősen javultak. Öt kiváló szakember dolgozik itt, jelenleg 38 felhasználó áll szerződésben a szolgáltatás igénybevételéről” – mondta Bakić polgármester.

Ismertette, hogy Szabadka város idén hárommillió dinárral finanszírozta a tető felújítását, tavaly kerítés épült az objektum köré, 2019-ben pedig az udvar kapott betonjárdákat, amihez mintegy 500 ezer dinárt biztosított a városi költségvetés.

 14690_2.jpg

„Idén összesen 13 millió és 205 ezer dinárt különítettünk el a Banija utcai napköziotthon munkájára, és a következő években is folytatjuk, a rendszeres finanszírozást növeljük, és folyamatosan keressük az új projekteket, melyekkel javíthatunk a felhasználók és az alkalmazottak körülményeit. Mai látogatásom erőteljes üzenet, hogy nincsenek egyedül, városuk velük van, és ez a jövőben is így lesz” – hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester.

A Banija utca 65. szám alatti napköziotthon látogatásában részt vett Srđan Samardžić, a városi tanács tagja és Stojan Soković, a Kolevka Fejlődési Zavarokkal Küszködő Gyermekek Otthonának megbízott igazgatója.  

 14690_3.jpg