Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Kilenc helyi szociális-gazdasági tanács szerződését adták át

2021.11.17.

Dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és turizmusért felelős titkár ma adta át a Vajdaság AT területén működő helyi szociális-gazdasági tanácsok fejlesztését és működését célzó finanszírozási vagy társfinanszírozási programokra meghirdetett nyilvános pályázat szerinti szerződéseket.

14691_1.jpg

Ivanišević kilenc önkormányzattal írt alá szerződést, amelyek Ópázova, Pancsova, Nagybecskerek, Szabadka, Ruma, Palánka, Inđija, Verbász és Nagykikinda helyi tanácsaihoz utalják a pénzeszközöket. A szabadkai önkormányzat nevében Ilija Đukanović, a városi tanács egészségügyi és szociális védelemért felelős tagja, két szerződést írt alá összesen 376.750 dinár értékben.

Az összesen 2,5 millió dinár összegű támogatás a tanácsok rendszeres munkájára, fejlesztési programjaira és tevékenységére, folyó működésre, beruházási költségekre, valamint a koordinátor, illetve a tanács titkára munkájának támogatására szolgál.

Ivanišević többek között elmondta, hogy a Tartományi Kormány, illetve a Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság évente mintegy 12 millió dinárral támogatja a Tartományi Szociális-Gazdasági Tanács és a helyi önkormányzati tanácsok munkáját, a hatékonyabb társadalmi párbeszéd elérése érdekében, melynek mint mondta nincs alternatívája.

Ezzel a helyi önkormányzatok számára nyújtott támogatással, a szociális-gazdasági tanácsok munkája révén hatékony és folyamatos társadalmi párbeszéd valósul meg az önkormányzati hatáskörbe tartozó kérdésekben, mind a munkavállalók, mind a munkáltatók érdekében.