Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete 16. ülésének bejelentése

2021.12.01.

„Decemberben, mint a tavalyi évben is, két rendes ülést tart a városi képviselő-testület. A holnapi, 16. ülésen 34 napirendi pont szerepel és a katolikus karácsony előtt, valószínűleg december 23-án megtartjuk a második decemberi ülést is, melyen a 2022. évi városi költségvetést fogadjuk el. A holnapi ülés legnagyobb érdeklődést kiváltó témája mindenképpen a 2021. évi költségvetésről szóló rendelet módosításáról szóló rendelet meghozatala lesz, vagyis a második pótköltségvetés” – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza Médiaközpontjában tartott mai sajtótájékoztatóján, melyen a holnapi, 2021. december 2-ára 09.00 órai kezdettel összehívott, sorrendben 16. rendes ülést jelentette be.

 14712_1.jpg

„Tekintettel arra, hogy a költségvetés megvalósítása oly módon és mértékben történik, amire az utóbbi években és mandátumokban pozitív értelemben nem volt példa, lehetőség nyílt bizonyos források újraelosztására. A legpontosabban fogalmazva az a lényeg, hogy 3,66%-kal több bevételünk lesz a tervezettnél, ami 238,3 millió dinárt jelent úgy, hogy az önkormányzat nem növelte az idei évi vagyonadó-alapot. És bár az adóterhek nem magasabbak, a teljesítés nagyobb mértékű az elsődlegesen tervezettnél, sőt az első pótköltségvetéssel tervezettnél is, amit pedig néhány hónappal ezelőtt fogadtunk el. Ez teret ad a források bevételi oldalról történő újraelosztásának” – mondta dr. Pásztor Bálint.

Az önkormányzat ezeknek az eszközöknek egy részét a közvállalatok és közművállalatok között osztja fel beruházásaik finanszírozására szolgáltatásaik színvonalának javítása érdekében.

 14712_2.jpg

"Kivétel nélkül, minden közvállalat és közművállalat támogatásban részesül a második pótköltségvetés elfogadása után. Nagyon fontos kiemelni, hogy a költségvetés kivételes megvalósulásának köszönhetően a Hadseregotthon és az ún. első laktanya vételára címén a Honvédelmi Minisztériummal szemben fennálló tartozások maradéktalanul ki lesznek fizetve. Gratulálok a Városi Közigazgatási Hivatalnak és polgármester úrnak, hogy ez ebben az összehívásban, illetve az új városvezetés tavaly augusztus 21-i megalakulása óta lehetővé vált, és hogy a 212 millió dináros adósságot maradéktalanul kifizetjük a Honvédelmi Minisztériumnak ez év decemberével bezárólag. Ez azt jelenti, hogy az új esztendőbe adósság nélkül lépünk” – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

Hozzátette, a képviselő-testület holnapi ülésének napirendjén szerepel a Jovan Mikić utca és a vasúti folyosó között a Szegedi úttól a Tesla utcáig terjedő területrész részletes szabályozási terve kidolgozásáról szóló rendelet, valamint a békovai naperőmű részletes szabályozási tervének kidolgozásáról szóló rendelet meghozatala.

14712_3.jpg 

„A békovai naperőmű részletes szabályozási terve a projekt megrendelője és finanszírozója, az újvidéki Untermolo Kft. cég igényére készül. Az egykori Azotara telkének egy részéről van szó, a terv 70 hektárt ölel fel és villamos energiát előállító naperőmű építését tervezik. Ami még fontosabb, hogy szükséges a stratégiai környezeti hatásvizsgálat. Kiemelném továbbá azt a napirendi pontot is, amely a közterületi parkolókról szóló rendelet módosítására vonatkozik, hogy sajátos igényű polgártársaink könnyebben megvalósíthassák az ingyenes parkoláshoz való jogosultságukat” – mondta dr. Pásztor Bálint.