Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester: Szabadka Város mindig biztos támasza és támogatója lesz a Spartacus Birkózóklubnak

2021.12.03.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić ma a legtöbb trófeával rendelkező szabadkai sportcsapat, a Spartacus Birkózóklub vezetőségével, edzőivel és birkózóival találkozott, amely a közelmúltban Magyarkanizsán, a Szerbiai Szuperliga döntőjében a nagybecskereki Proleter felettti (5-3) győzelmével országunk új csapatbajnoka lett görög-római stílusú birkózásban. Ez már a 23. csapatbajnoki cím a Spartacus Birkózóklub hosszú történetében – mondta Bakić polgármester ebből az alkalomból, hangsúlyozva, hogy a szabadkaiak különösen büszkék erre a klubra, amely az 1947. évi első sikerétől a mai napig 36 érmet szerzett világbajnokságon, Európa bajnokságon és olimpiai játékokon, melyekkel a szabadkai Davor Štefanek, Momir Petković és Refik Memišević sportolók beírták magukat a történelembe, a Spartacus Birkózóklubot pedig a világ legtöbb trófeát nyert sportcsapatai közé.

14715_1.jpg

„Megjegyeztük Boško Marinko, Sreten Damnjanović és Senad Rizvanović bajnokokat, a Spartacus új reménysége pedig Nagy Szebasztián, aki jelentős eredményeket ér el európai és nemzeti szinten. Neki és e nagyszerű klub minden versenyzőjének a szabadkai önkormányzat mindig támasza és támogatója lesz. A Városi Sportszövetséggel közösen továbbra is a legjobb feltételeket biztosítjuk ennek az értékes sportcsapatnak a munkához” – hangsúlyozta Stevan Bakić, hozzátéve, hogy tekintettel arra, hogy ünnepelt birkózónk, Davor Štefanek csatlakozik a Spartacus Birkózóklub szakmai stábjához, a legtöbb trófeát nyerő sportcsapatnak nem kell aggódnia a jövője miatt.

Davor Štefanek elmondta, hogy hivatalosan ez az utolsó versenyéve, és a következő időszakban a sportmunkának és a Szerbiai Sportszövetség elnöki posztjának szenteli magát, amelyre a közelmúltban másodszor választották meg.

14715_2.jpg

„Örülök, hogy a Spartacus Birkózóklub négy év után ismét hazánk bajnoka lett. Bár ezt senki nem kérte tőlünk, ez az az alkalom, hogy köszönetet mondjunk Aleksandar Vučić szerb elnöknek a sportba való befektetésekért és hazánk sporthoz való komoly és stratégiai hozzáállásáért, valamint Szabadka Városnak és Stevan Bakić polgármesternek a Spartacus Birkózóklubnak nyújtott folyamatos támogatásért." – emelte ki Davor Štefanek.

A hála jeleként mindazért, amit a Spartacus Birkózóklubért tesz, Sreten Damnjanović, a klub sportigazgatója Stevan Bakić polgármesternek átadta a közelmúltban Magyarkanizsán tartott Szerbiai görög-római birkózóstílus bajnokság csapatdöntőjében szerzett aranyérmet.

14715_3.jpg