Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint: A jövő év februárjától részletekben is lehet majd fizetni a gázcsatlakozást

2021.12.03.

A Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat felügyelőbizottságának díszülésével ünnepelte meg fennállásának 16 évét. Miután a vállalat igazgatója, Horvát Tímea üdvözlő beszédében ismertette az eddigi eredményekről szóló adatokat és beszélt a vállalat jövőjét illető tervekről, dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke elmondta, hogy a 2005-ben alakított közvállalat az elmúlt években igazolta az iránta való bizalmat, és megköszönte a dolgozóknak, az egykori dolgozóknak, most már nyugdíjasoknak, valamint a vállalat vezetőségének, hogy ilyen sikeres munkát végeznek.

14717_1.jpg

A gázfűtés egyike a legolcsóbb és a „legúribb” módja a fűtésnek – mondta dr. Pásztor Bálint és kiemelte, örül annak, hogy jövő év februárjától a gázhálózatra való csatlakozást már részletekben is lehet majd fizetni.

„Több ízben is feltettem a kérdést, arra várva választ, hogy a lakosok miért nem tudnak részletekben fizetni a gázelosztó hálózatra való csatlakozásért, és nagyon örülök annak, hogy ezt nem tettem hiába. Bár korábban is voltak jogi és pénzügyi lehetőségek ilyesmire, de örülök annak, hogy a polgárok számára a jövő évtől ez az opció is rendelkezésre áll, mert várhatóan február elején a képviselő-testület jóváhagyását adja a közvállalat következő évi működési tervére, ami majd magába foglalja ezt a lehetőséget is” – közölte dr. Pásztor Bálint.

A képviselő-testület elnöke kiemelte, fontos, hogy a Szabadkai Gázművek KKV gondot viseljen az egyenletes fejlesztésről, hogy ne favorizálja egyes helyi közösségeket, illetve, hogy a gázvezeték-hálózat egyenletes mértékben bővüljön a város teljes területén.

14717_2.jpg

„A gázelosztó hálózat bővítése a jövő évben a Palics, Ludas és Makkhetes helyi közösségekben van tervben, míg az idén a Zorka, az Újfalu, a Kér, a Gát, a Sándor és a Radanovác helyi közösségekben bővült a vezeték több kilométerrel. Ebből a felsorolásból pedig kitűnik, hogy a közvállalat a polgárok érdekeit tartja szem előtt, függetlenül attól, hogy az önkormányzat mely területén élnek“ – mondta el dr. Pásztor Bálint.

Horvát Tímea, a Szabadkai Gázművek KKV igazgatónője kiemelte, hogy a közvállalat több mint 11.100 fogyasztót lát el gázzal, küldetése pedig a folyamatos fejlesztés, illetve a gázelosztó hálózat bővítése.

„Ebben az évben, amelynek lassan a végére érünk, összesen 10 kilométer gázvezeték épült meg nyolc helyi közösség területén. A jövő évre 20 kilométernyi gázelosztó hálózat építésére készülnek majd tervek, és a munkálatokat 13 kilométeren végezzük majd el, többnyire a Ludas, Palics és a Makkhetes helyi közösségek területén. Mindezzel a jövő évi munkaterünkben a csatlakozások számát is ötszázra növeltük. A legfontosabb, hogy működési tervünkben és programunkban előirányoztuk azt is, hogy a csatlakozás árát részletekben is lehet majd törleszteni, mert sokan fordultak hozzánk ezzel a kéréssel, és úgy véljük, hogy ilyen módon hozzájárulunk ahhoz, hogy csökkentsük azt a terhet, amit a gáz bevezetésre jelent a családoknak “ – emelte ki Horvát Tímea és hozzátette, hogy a gázelosztó hálózat az önkormányzat területén található szabályozott utcák 90 százalékát lefedi.

14717_3.jpg

A Szabadkai Gázművek KKV fennállásának 16. évfordulója alkalmából dr. Pásztor Bálint átnyújtotta Horvát Tímea igazgatónőnek Szabadka város zászlóját.